Koupě pozemku a stavební povolení

Autor: ravenek (1 příspěvek)
20. 6. 2015
5 komentářů
Koupě pozemku a stavební povolení
Příspěvek stavebníka
Tak tohle bude můj první příspěvek, nejsem moc dobrý spisovatel. S manželkou jsme se rozhodli, že bydlet u mých prarodičů s malým prckem nemá cenu. Mohli jsme jít ke tchýni, ale osobně jsme to probrali ze všech úhlů pohledu a stavba svého útulného domečku byla jasná volba.

Začali jsme se koukat po pozemcích okolo, chtěli jsme něco co nám padne do oka. Mám známého u realitky, tak jsem ho poprosil ať nám pomůže. Dohodil mi nějakého svého kamaráda, co má na starosti pozemky v lokalitě, co se nám líbila. Našli jsme krásný pozemek buď na místě nebo hned u cesty. Takže jsme si plácli, když jsem měl skládat zálohu, tak jsem měl špatný pocit a nesložil jsem ji. Asi za dva dny mi zvonil telefon, ten kamarád mi volal, že ten ha** mě chtěl oškubat o 100.000 Kč. Hned jsme od nabídky odstoupili a zjistili jsme, že ten stejný pozemek nabízí jiná realitní kancelář, tak jsme to zkusili u ní a pozemek koupili za lepší cenu.

A začala další fáze... Bungalov nebo patrový dům? Manželka byla jasně pro bungalov. Jednou večer, jsme si k tomu sedli a navrhli nějaký ten půdorys, jelikož jsem několik let dělal v projekci tak to nebyl problém, nakreslili jsme pár návrhů a já to pak překreslil do programu na kreslení (Cadu) a dělal různé pohledy. Krásně strávený večer. Když byla vybrána finální podoba našeho vysněného domečku, šel jsem naštívit svého znamého, co dělá projektanta a vše okolo. Domluvil jsem si s ním schůzku a probrali ze všech stran, umístění na pozemku, sítě atd..

A přišla další rána, podle uzemního plánu by byl velký problém  bungalov. Já jsem s tím souhlasil, ale manželka nechtěla šikmé střechy v pokojích. Našel jsem projekt,  který jsem udělal už před 6 lety pro sebe, kdyby náhodou... Proběhla diskuze, pár výhrad, ale bylo rozhodnuto! Momentálně jsme ve fázi, kdy čekáme na Stavební povolení. Běhání po úřadech by bylo na dlouho, tak jsme to vyřizování přenechali  projektantovi, kterého jsme si vybrali.

Reklama

Jediný problém, který se vyskytl byl ten, že náš soused, od kterého jsme potřebovali podpis, bydlí ve Švýcarsku, takže jsme nemohli přejít přes klasické ohlášení stavby. Od 1.4.2015 se změnil zákon ohledně výňatku z půdního fondu, u kterého člověk neplatil nic a nyní je to zpoplatněné. S vyřizováním papírů jsme začali koncem února, je červen a pořád čekáme na stavební povolení. Začali jsme vytyčovat sítě na pozemku, nejvíc mě překvapilo, že nikdo nechce za vytýčení ani korunu kromě O2.  Po vytýčení sítí na pozemku, přijde na řadu elektro sloupek.

Náklady

Název položkyCena
Poplatek za uzemní souhlas
2 500 Kč
Poplatek za zřízení sjezdu
500 Kč
Vytyčení O2
1 150 Kč
Geodet
1 500 Kč
Vyběhání stavebního povolení
10 000 Kč
Měření radonu
2 500 Kč
Hydrogeologický průzkum
3 500 Kč
Požárně bezpečnostní řešení stavby
2 000 Kč
Průkaz energetické náročnosti
4 000 Kč
Projekt
23 500 Kč
Celkem51 150 Kč

Galerie

Koupě pozemku a stavební povoleníKoupě pozemku a stavební povolení
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ravenek
ravenek (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama