Díl 1: seznamte se s řečníky konference Stavba a rekonstrukce svépomocí

Autor: Pavel Tesárek (73 příspěvků)
12. 6. 2015
0 komentářů
Díl 1: seznamte se s řečníky konference Stavba a rekonstrukce svépomocí
Příspěvek stavebníka
Na veletrhu FOR ARCH 2015 v pražských Letňanech budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost navštívit dvoudenní konferenci Stavba a rekonstrukce svépomocí. Konference se bude konat v Kongresovém sále ve dnech 18.-19. září 2015. Představme si první dva řečníky v krátkém rozhovoru.

Pavla pomáhá lidem hledat nemovitosti jinak, než je na trhu obvyklé a ušetřit tím až desítky procent z kupní ceny. O své zkušenosti se dělí prostřednictvím projektu Realitní kuchařka, který reaguje na skutečnost, že obrovské množství nemovitostí se do nabídky realitních serverů nedostane a ty, které ano, jsou často nadhodnoceny. Představuje konkrétní způsoby, jak je hledat a jak snížit jejich cenu a současně, jak řídit rizika s nákupem spojená. Její praktické recepty a detailní návody se budou hodit každému, kdo hledá byt či dům nebo pozemek pro stavbu rodinného domu.

Pavla byla ochotná zodpovědět pár otázek před konanou konferencí: 1. Pavlo komu je Vaše přednáška určena? Přednáška je určena všem lidem, kteří by si rádi pořídili pozemek/dům nebo jinou nemovitost kdekoliv v ČR a rádi by při jejím nákupu ušetřili co možná nejvíce peněz. Nákup i prodej nemovitosti představuje velmi důležitý životní krok, který většina z nás dělá jen jednou za život. Trh nemovitostí v ČR je nepřehledná džungle a není snadné se v něm zorientovat. Mnoho lidí se tak často zbytečně ochuzuje o zajímavé příležitosti.

2. Na co se můžeme těšit? Ukážeme si základní techniky, jak hledat nemovitosti efektivně a současně, jak řídit rizika spojená s jejich nákupem.

3. Co si stavebníci z Vaší přednášky odnesou? Stavebníci si z přednášky především odnesou skutečnost, že k hledání nemovitostí nestačí sledovat pouze nabídky realitních serverů. Téměř 25% nemovitostí se do takové inzerce vůbec nedostane, protože se prodají předtím.

Reklama

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete? Nemovitostmi se zabývám od roku 2000, profesně od roku 2005. Nejsem realitní makléřka, ani jsem jí nikdy nebyla, nemovitosti mě prostě baví. Realitní kuchařka je zcela nezávislá na jakékoliv realitní agentuře nebo finanční instituci.

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“? Zasadit strom, postavit dům nebo jen chatku, je tvořit si aktivně prostředí, ve kterém chceme žít. Současně s tím i fakt, že stavby svépomocí, přestože přináší velkou finanční úsporu, bývají v nemalé míře poznamenány riziky z neodborně odvedené práce a pozdějších vícenákladů. Je na každém z nás se rozhodnout. Pro mě osobně je postavit si něco vlastníma rukama dětský sen.

Michal se Feng Šuej zaobírá od 90-tých let, kdy si začal ověřovat funkčnost metod tohoto pradávného učení. Nejprve u sebe doma, následně u svých blízkých. V roce 2003 byla dle jeho návrhu vybudována první administrativní budova. Věnuje se profesionálnímu Feng Šuej poradenství, přednáší, pořádá vzdělávací programy a řídí projekty pro harmonické bydlení. Je přesvědčen, že každý dům je se svými obyvateli spojen a vždy nám o nás samých cosi vyjadřuje. A jsme to my, kteří toho mohou šikovně využít ve svůj prospěch, a to i drobnými úpravami v prostoru.

I Michal byl velice vstřícný a tady máme jeho odpovědi na naše otázky 1. Michale komu je určena Vaše přednáška? Každému, kdo chce ze svého bydlení vytěžit co nejvíce. Místa, která obýváme, jsou s námi propojena energetickými mikrovlákny. Pokud víme, jak těchto vazeb využít, jak a kdy je posílit, pak nám přináší více užitku v oblasti zdraví, vztahů, hojnosti apod.

Reklama

2. Na co se můžeme těšit? Na povídání o tom, jak si pomocí Feng Šuej můžeme zajistit přirozené bezpečí pro dům, i jak v něm optimalizujeme tok a kvalitu energie. Budeme také hovořit o ideálním uspořádání místností v domě, jejich funkcích a propojení s jednotlivými životními oblastmi.

3. Co si stavebníci z Vaší přednášky odnesou? Stavebníci si odnesou praktická doporučení týkající se klíčových míst v domě. Budou například vědět, odkud do domu přichází zdravá energie a jak zajistit její plynulé proudění. Budou také znát, jak má například vypadat vstupní prostor, jak uspořádat kuchyni, proč je ložnice považována za „mistrovskou místnost“ a jak k ní přistupovat při jejím zařizování, na co si dát pozor při budování odpadních systémů aj. Stavebníci si osvojí jednoduché, avšak velmi účinné techniky posilování zdravé energie a eliminaci škodlivé energie v domě.        

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete? O Feng Šuej se zajímám od 90-tých let, profesionálně se mu věnuji od roku 2003.

Reklama

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“? Znamená pro mě daleko více než „ušetřit“. Pokud našemu domu dáváme něco ze sebe v podobě práce, času i péče již při jeho výstavbě, dům se s námi daleko niterněji spojí. Stavíme-li navíc dům s respektem k místu, kde vyrůstá, pak většinou stavba probíhá hladce. Vystavěný dům si naši péči „pamatuje“ a v budoucnu ji adekvátně oplácí.   

Na konkrétní dotazy Michal i Pavla rádi odpoví osobně na konferenci. Těšíme se na vás!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací