Vlastní dům pro mě byla jasná volba

Autor: Super User (191 příspěvků)
1. 6. 2015
1 komentář
Vlastní dům pro mě byla jasná volba
Příspěvek stavebníka
Jak napovídá název článku, tak nikdy nebylo mým snem být obyvatelem bytu. Vyrostl jsem na vesnici a chci tady i dále žít. Mám tu spoustu přátel, téměř celou rodinu a nic mi tady neschází. Když mě rodiče tlačili do toho, abych se v mé rodné vísce poptal pozemek, tak jsem se zdráhal. Rodiče neustoupili, za což jsem jim vděčný, a já nakonec koupil pozemek o rozloze téměř 1000 m2 (cca 24x40m) za supr cenu.

Pozemek leží asi půl hodinky od centra moravské metropole. Vzhledem k tomu, že tam s přítelkyní oba pracujeme, tak se to hodí. Navíc je Brno dostupné i veřejnou dopravou, jejíž spoje jezdí tam i zpět téměř každou hodinu. Školu i školku máme přes ulici, stejně tak fotbalové a víceúčelové hřiště. V obci jsou dva obchůdky s potravinami a dvě hospůdky. Sousedem je můj dlouholetý kamarád. Co víc si přát.

Přítelkyně s tím sice měla ze začátku problém - je vesničanka předělená na měšťačku:-), ale nakonec podlehla a začala se i trošičku podílet na všem co se týká stavby našeho domečku.

Jedinou nevýhodou je, že pozemek není zasíťován. S obcí je uzavřena plánovací smlouva. Přípojky dovede na hranici pozemku na své náklady obec. Mělo by to proběhnout do konce roku. Vybudována bude i komunikace s osvětlením.

Reklama

Momentálně máme naspořeno asi 700 000 Kč. Plánovaný strop je 2 200 000. Snad to nejsou příliš optimistické ohady. Až porostou obvodové zdi. Budu muset začít řešit hypotéku či nějaký úvěr. Stavbu budeme provádět svépomoci. V rodině a mezi známými máme truhláře, elektrikáře, zedníka a další zručné lidi se zkušenosti s výstavbou vlastních domů. Tak snad nám to půjde od ruky. Troufalý plán mi káže do Vánoc 2016 bydlet.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Super User
Super User (191 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací