Souboj s úřady a tisícovkou papírů

Autor: Plísňákovi (2 příspěvky)
10. 5. 2015
3 komentáře
Souboj s úřady a tisícovkou papírů
Příspěvek stavebníka
Je to již více než rok a ušli jsme pořádný kus cesty, přesto jsme stále na úplném začátku. Musíme se pochlubit, a to s tím, že aktuálně začátkem tohoto měsíce se začala projednávat naše žádost o územní souhlas, s níž souvisí i ohlášení stavby - veškeré papírování, abychom konečně mohli také realizovat naše vymodlené plány.

V rámci tohoto článku bychom chtěli poděkovat nejmenovaným úřadům, konkrétně spíše několika osobám, díky nimž bylo vyřizování jednoduché, vstřícné a bez jediných problémů. Nebudeme lhát, v některých situacích nám zatrnulo, v jiných zase spadl obrovský balvan ze srdce. 

Jelikož jsme si vybrali lokalitu v CHKO, papírování jsme měli ještě o stoh silnější. Ve zkratce a pro zajímavost vypíšeme několik dokumentů, které po nás stavební úřad žádal v rámci ohlášky stavby. A pro ty, kteří se rozhodují stavět, možná i trochu pomůžeme. 

  • Obecní úřad - rozhodnutí o umístění stavby, zábor
  • O2 telefonica, ČEZ, RWE - sdělení o existenci sítí
  • CHKO - (Lužické hory) - závazné stanovisko ke stavbě a umístění, stanovisko k terénním úpravám, stanovisko k ČOV, záboru, napojení na komunikace. (Chceme poděkovat za vstřícnost a perfektní přístup)
  • ČEZ - smlouvy a stanoviska
  • SČVK - (řekněmě, že asi nejobtížnější část papírování) - stanovisko k ČOV, existence sítí, vyjádření k vodovnodní přípojce, hydrogeologický posudek, stanovisko povodí, stanovisko odkanalizování pozemku, souhlasy sousedů s odkanalizováním ověřené CHKO
  • Průkaz energetické náročnosti budovy
  • Radonový průzkum
  • ČOV - kompletní zpracování pro čističku odpadů
  • Vyjádření všech sousedních pozemků - jejich majitelů
  • Správa a údržba silnic - napojení na komunikace
  • Magistrát města - povolení o sjezdu na komunikace, vyjádření ke stavbě, koordinované stanovisko ČOV
  • Městský úřad - povolení k terénním úpravám, kompletní zpracování dokumentace pro ohlášení stavby a územní povolení - opět jedno obrovské poděkování za profesionální jednání, komunikaci a ochotu
  • Nepočítaje kompletní stavební dokumentaci
Reklama

Zdá se, že je to jen několik papírů, které není těžké sehnat v krátkou dobu. To máte ale tak. Na vyjádření ze zákona můžete čekat až měsíc. Někde nemáte možnost na odovlání a tak se to začně během několika měsíců točit jen kolem čekání a čekání. A když ke vší radost nějaký dokument přišel osouhlasen, bylo zapotřebí nějakého dalšího, co s ním souvisel. Upřímně řečeno, nebýt naší ochotné poradkyně, trvalo by nám to samotným ještě další rok.

Aktuálně máme 15 dní, kdy držíme palce i na nohou. Dozvíme, zda je nějaký problém, nebo konečně budeme moci stavět. Doufáme především ze strachu, že nám za několik měsíců propadne lhůta některých dokumentů, ale také proto, že je vše zdlouhavé a my jsme natěšení na naši realizaci. Prozatím se loučíme a držte nám i  Vy všechny palce :).

Náklady

Název položkyCena
Ostatní povolení a podklady
25 000 Kč
Čistička odpadních vod - dokumentace
13 000 Kč
Projektová dokumentace domu
20 000 Kč
Celkem58 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Plísňákovi (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama