Jak jsme se rozhodli stavět

Autor: Hadrik (1 příspěvek)
9. 5. 2015
0 komentářů
Jak jsme se rozhodli stavět
Příspěvek stavebníka
Asi před dvěma roky jsme se shodli, že nás nebaví žít v paneláku ve městě, dítko potřebuje běhat na vzduchu a chceme mít stádečko koníků. Začalo plánování domku a souběžně hledání pozemku nebo staršího domu.

Po několika návštěvách cenově dostupnějších domů s větším pozemkem jsme možnost rekonstrukce zavrhli. Taky jsme ale zjistili, že máme na pozemek hodně velké nároky, přestali hledat v inzercích, vytipovali vesnice, které splňují požadavky (školka, škola, obchod, do 20km od současného bydliště) a začali objíždět. Nejtěžší bylo sehnat stavební pozemek s možností odkoupení sousedících zemědělských pozemků pro koníky.

Po roce jsme našli krásný pozemek situovaný na jih, na samém kraji vesnice, vedle pozemku je pole, část patří stejnému majiteli, tedy koupíme hned a další sousedící budeme moct přikoupit. Jediný požadavek, ze kterého jsme ustoupili, bylo zasíťování pozemku. Ale to je věc, kterou vyřešíme jednou a bude, všechno ostatní by nám komplikovalo život trvale.

Po večerech jsme sedávali doma nad papírem, kreslili, počítali, měnili. Z původního běžného bungalovu se nám nakonec vyloupla patrová pasivní dřevostavba :-).

Reklama

Chvíli nám trvalo, než jsme prodali byt, ale už konečně začínáme, chystáme smlouvu na pozemek, našli jsme projektanta, se kterým si rozumíme, naháníme měřiče radonu, hydrogeologa a geodeta.

A chci veřejně napsat náš odvážný cíl - vánoce v novém domečku...

Galerie

Jak jsme se rozhodli stavět
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama