Projekt a útrapy stavebního řízení

Autor: Štverákovi (6 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
25. 3. 2015
3 komentáře
Projekt a útrapy stavebního řízení
Příspěvek stavebníka
Za projektantem jsme přišli s nákresem, jak bychom si rozmístění místností představovali… Prvních pár schůzek se týkalo hlavně právě toho, jak nejefektivněji využít celkem malou povolenou zastavěnou plochu, jakou kuchyň bychom si představovali, jak vybavit koupelnu, z čeho vlastně stavět atd. Poté však přišly na řadu technické věci, které pro mě zněly jako japonština, takže jsem si je pak musela nechat od manžela přeložit do jazyka českého a blonďatého :)

Nicméně, vyšla z toho hotová projektová dokumentace, (která je mimochodem stejně plná věcí, kterým nerozumíme) a mohli jsme začít vyřizovat podklady pro stavební povolení. U projektanta jsme si připlatili, že za nás stavební povolení vyřídí, ale sousedy s žádostí o podpis jako souhlasu se stavbou jsme stejně museli obíhat my…

Náš pozemek sousedí se čtyřmi nemovitostmi + s příjezdovou komunikací, kterou mají v soukromém spoluvlastnictví dva majitelé. A to byl náš největší kámen úrazu… Jak už jsem psala v předchozím článku, náš pozemek je v chatové oblasti na kraji Plzně, takže kromě našich rodičů, kteří jsou jedni z šesti (resp. sedmi, protože jsme do 50 m od lesní plochy, takže kvůli ochrannému pásmu lesa musíme mít souhlas i od majitele lesa), od kterých jsme potřebovali podpis, zde trvale bydlí jen jeden soused. Rozjel se kolotoč shánění kontaktů, telefonátů, domlouvání schůzek a ze sedmi potřebných podpisů jsme měli podpisy čtyři. :( Chybějící podpis od majitele lesního pozemku a majitele jednoho ze sousedních pozemků se dá vyřešit stavebním řízením, ovšem nám chyběl podpis jednoho ze spolumajitelů příjezdové cesty a bez toho bychom neměli šanci získat povolení snad ani omylem.

Bohužel paní majitelka, která svůj pozemek vč. části příjezdové cesty koupila před několika lety a nikdy tu ani nebyla, není z těch, se kterými by se dalo snadno domluvit. Nemovitost prý prodává a nechce řešit nic, co „už za pár týdnů nebude její“.  Když jsme jí žádali, zda by se s kupcem nemohla spojit, případně nám na něj dát kontakt, abychom ho mohli s touto prosbou oslovit a ona by to s jeho svolením podepsala, tak se nám vysmála… Nechtěli jsme čekat několik měsíců (než to nový majitel podepíše a než se to poté přepíše v katastru nemovitostí), ale nic jiného nám nezbývalo... :(

Reklama

Měli jsme ale obrovské štěstí… Manžel viděl, že se okolo pozemku motá nějaký muž, tak ho oslovil a zjistilo se, že je to kamarád nového majitele a pozemek vyměřuje. Získali jsme od něho kontakt a novému majiteli vysvětlili naší situaci. S naší stavbou souhlasil a řekl stávající majitelce při podpisu smlouvy, že nám souhlas může dát!!!! :)

V současné chvíli čekáme na stavební povolení. Řízení se ale bohužel trochu protáhne, protože nemáme souhlas majitele lesního pozemku a jednoho sousedního pozemku.

Náklady

Název položkyCena
Vyřízení stavebního povolení projektovou kanceláří
15 000 Kč
Projektová dokumentace
35 000 Kč
Celkem50 000 Kč
Reklama

Přílohy

Náhled s pozemkem.PDF
půdorys 1.p.PDF
půdorys přízemí.PDF
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Štverákovi
Štverákovi (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama