Jak to vlastně začalo... :)

Autor: Štverákovi (6 příspěvků)
17. 3. 2015
0 komentářů
Jak to vlastně začalo... :)
Příspěvek stavebníka
Bydlíme u rodičů v RD na okraji Plzně v zahrádkářské oblasti. Z okna koukáme na malinký zarostlý "opuštěný" pozemek. Několikrát jsme spíše z recese řekli, že ho stejně jednou koupíme a postavíme na něm domeček... :)

 1/2013 Kolem našeho domu i okolních chatiček a pozemků se „motá“ nějaký pán. Oslovíme ho, zda něco hledá nebo potřebuje pomoc. Dozvídáme se, že je to majitel výše zmíněného pozemku, ani už pořádně neví, která ze zahrádek to je a že by tuto nemovitost rád prodal. Samozřejmě jsme se hned nabídli, že bychom o pozemek měli zájem.  Za týden už jsme podepisovali kupní smlouvu a zanedlouho jsme byli v katastru vedeni jako noví majitelé. :)

 2013 Vzhledem k našemu věku, studiu a krátkodobému zaměstnání, jsme tušili, že bychom na hypotéku momentálně neměli nárok. Takže až na počáteční nadšení, kdy jsme odstranili starý zrezivělý plot a vyčistili pozemek od křoví a starých stromů (což bylo mimochodem málo platné, protože jak asi správně tušíte, většina křovin byla do pár měsíců zpátky), jsme nic dalšího neřešili.  Pouze ke konci roku jsme si podali žádost na ČEZ o zavedení elektrické přípojky na hranici pozemku. Zahrada byla totiž do té doby všemi přípojkami netknutá. Naštěstí voda i elektrika jsou uloženy v příjezdové komunikaci kousíček od pozemku. Jedinou úřední věcí, co jsme řešili, bylo zjišťování povolené velikosti stavby. Vhledem k velikosti (nebo spíše maličkosti) pozemku a zahrádkářské oblasti, jsme se dozvěděli, že nám povolí rekreační stavbu (zjednodušeně řečené „éčko“) do max. zastavěné plochy 80 m2.

 2014 V průběhu roku jsme v „záchvatech kreativity“ pokreslili možná tisíce papírů nejrůznějšími půdorysy, střídali jsme rozložení místností, postavení domku na pozemku atd.  Kromě toho jsme také přečetli stovky článků, katalogů, časopisů…když jsme se rozhodovali mezi dřevostavbou a zděným domečkem. V tomto roce také byla realizována přípojka od ČEZu. Takže naším stavitelským vrcholem byla stavba zděného pilířku. :) Ke konci roku jsme konečně začali řešit možnost hypotéky a také jsme se obrátili na projekční kancelář… (o tom ale v příštím článku) :)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Pozemek
346 000 Kč
Celkem346 000 Kč

Přílohy

umístění pozemku.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Štverákovi
Štverákovi (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací