Výběr a koupě pozemku

Autor: Myšáčik a Pájinka (15 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
14. 3. 2015
0 komentářů
Výběr a koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
Po rozhodnutí stavět dům přišlo přemýšlení o pozemku. Máme rádi Pardubice, a proto jsme začali hledat pozemek v této lokalitě. I když nás inzeráty s cenami na internetu dost odrazovali, nic jsme nevzdali a hledali dál.

Zvažovali jsme pozemky směrem na Přelouč a na Holice. Sice směrem na Přelouč jsou pozemky o něco levnější, ale zase bych to měla daleko do práce. Proto jsme se rozhodli hledat v lokalitě Sezemic, Holic. Přítel jezdí pracovně po celém kraji, tudíž mu je jedno, kde náš baráček bude stát.

Vysoké ceny nás hodně odrazovali a už jsme to téměř chtěli vzdát, když v tom nás náš finanční poradce navedl na Dolní Roveň. Hned jsme začali vše zjišťovat a nakonec se to podařilo. Vybrali jsme si akorátních 805m2, přičemž náš m2 stál 610 Kč. Výhoda je, že pozemek už je zasíťovaný, ovšem je to nová zástavba, tudíž bez vzrostlých stromů a keříků, ale aspoň si můžeme vše vymyslet a udělat sami.

I když je to vcelku malá vesnička s malým počtem obyvatel je tam vše k životu potřebné. Školka, 9letá základní škola (kde na každý ročník je jedna třída, tudíž žádné spojování tříd, čeho jsem se velice bála), dále sámoška, lékárna, pekárna, praktický a dětský lékař, no prostě vše potřebné. A do Holic to je, jak se říká „přes kopec“.

Reklama

Hned jsme podali žádost o koupi pozemku. Akorát nám vyvěšení vyšlo do setkání zastupitelstva a na konci ledna nám byl pozemek „přiklepnutý“. A začínají první obíhačky ohledně financování. Zvolili jsme variantu přes stavební spoření, kde nám dali půjčku bez zajištění, která nám jen tak tak vyšla. Dokládání všech potřebných "papírů" nebylo ani tak složité, postačilo jen potvrzení o příjmu, výplatní pásky, daňové přiznání, jelikož nejsme manželé tak potvrzení o společné domácnosti a samozřejmě smlouva o smlouvě budoucí za pozemek.

Jsme v půlce března a už jen čekáme až ČMSS přepošle peníze na účet obce a naše následující cesta bude na katastr. Snad vše půjde hladce a do konce dubna bude pozemek náš. :-)

Náklady

Název položkyCena
Kopie daňového přiznání
220 Kč
Výpis z katastru
100 Kč
Ověření podpisů - domácnost, pozemek
120 Kč
pozemek
491 050 Kč
Celkem491 490 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Myšáčik a Pájinka
Myšáčik a Pájinka (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací