Jak to všechno začalo

Autor: Záďoušci (5 příspěvků)
6. 2. 2015
0 komentářů
Jak to všechno začalo
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny stavebníky, naše pouť za vysněným bydlení začala v roce 2012. Konečně se nám podařilo sehnat pozemek u nás ve vsi za dobrou cenu. Pozemek je z větší části z kopce, takže stavíme dům ve svahu. Je to sice náročnější, ale má to i své výhody. Veškeré technické zázemí bude ve spodním patře, které je částečně zapuštěné v zemi.

Během roku 2012 probíhali přípravy na stavbu domu. Museli jsme celý pozemek vyčistit, byla to několik let neudržovaná zahrada. Z pozemku jsme odvozili 7 vozů roští a 2 fůry staré trávy. Poté následovalo vybagrování dočasné přístupové cesty, stavba stavební boudy a plotu, který odděluje náš pozemek od souseda, který nám zahradu prodal.

V září jsme se s Janou vzali a zašli za projektantem, aby nám navrhl domeček podle našich představ. Bohužel projektant byl dost zaneprázdněný a na našem projektu začal pracovat až v lednu. Po prvním návrhu následovali ještě drobné úpravy a mohlo začít kolečko na úřadech. V ceně projektu bylo i stavební povolení, takže různá vyjádření a žádosti zařizoval projektant, já jen zašel zaplatit poplatek. Trochu se to protáhlo a naše povolení nabylo právní moci až 3.8.2013.

Než jsme měli povolení doma, začali jsme aspoň trochu s teréními úpravami, ale o tom zase v dalším článku.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Materiál na plot
8 500 Kč
Osb desky na boudu
1 500 Kč
Bagrování cesty
3 500 Kč
Pozemek
66 000 Kč
Celkem79 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Záďoušci (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama