Hurá na stavbu

Autor: Brendík a Renča (4 příspěvky)
Kategorie: Příprava
29. 11. 2014
0 komentářů
Hurá na stavbu
Příspěvek stavebníka
Ahoj všichni svépomocníci. Jmenuju se Petr, manželka Renata a děti máme Jakuba a Aničku. Proč jsme se rozhodli stavět svůj domeček? Odpověď je jednoduchá. Už se prostě do 1+1 v nájmu opravdu nevejdeme.

Původní závěr byl, že si předěláme horní patro domečku babičky. Naivně jsme jednali se strýcem, jestli nám nechá svoji půlku domku-samozřejmostí bylo vyplacení. Jednou řekl ano, pak zase ne kvůli babičce a takhle to trvalo zhruba rok a půl. Po celou dobu nás ale tahal za nos, a nakonec řekl, že to chce pro dceru. Prostě paráda!

V tu chvilku byla teda volba jasná. To bylo zhruba teď na jaře. Začali jsme teda hledat pozemek. Jeden jsme měli vyhlídnutý ve vsi, za kterou hraju fotbal. Realitka ovšem zapoměla dodat, že majitel bezvýsledně jedná se sousedy o svolení stavby cca už 2 roky. Takže rychle ruce pryč. Hledali jsme dál, až jsem narazil na pěknou zasíťovanou parcelu(1662m). Patří známému a po dvou měsících jsme se domluvili na prodeji.

Teďka čekáme na přepsání na katastru. Zároveň jsme hledali náš vysněný domeček. Původně dřevostavba, pak cihlový a před nedávnem jsme narazili na bungalov od FUTURa a bylo jasno. Navíc stavební systém(Durisol) mi připadá přesná volba mezi dřevem a cihlou :-D. V téhle chvíli nás čeká maraton papírování. Takže nazout dobré boty a vzhůru do boje   :-))                        

Reklama

 Chceš-li dáti volno snům, rozhodni se stavět dům. Teď stavební nadšení, krotí šiml úřední.

Náklady

Název položkyCena
1.část splátky pozemku
250 000 Kč
vklad na katastru
1 000 Kč
ověření kupní smlouvy
450 Kč
Celkem251 450 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Brendík a Renča
Brendík a Renča (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama