Příprava stavby - projekt

Autor: Super User (191 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
18. 9. 2014
7 komentářů
Příprava stavby - projekt
Příspěvek stavebníka
Zdravím stavebníci, po koupi pozemku následoval výběr projektanta pro náš dům. Tedy nejdříve tomu předcházelo dlouhého dohadování s manželkou, jaký dům chceme, ona chtěla patrový, já přízemní, jak velký apod.

Po 2 měsících jsme se konečně shodli, kde jsem jen náhodou narazil na přízemní dům bungalov, který se mi moc líbil. Po práci jsem manželku vzal na místo toho domu, co na něj poví, přičemž jsem ji neřekl, kam jedeme. Na místě samém na mě s údivem zakřičela, dívej ten se mi moc líbí....a bylo vymalováno.

Tak jsme si nechali s drobnými úpravami projektanta (kravinky jako jsou zaoblené rohy apod.) projekt zpracovat.

Momentálně (25.8.2014) jsem začal s inženýringem kolem domu. - zažádal jsem o koordinované stanovisko na Magistrátě v Ostravě - zažádal jsem o povolení k připojení pozemku k místní komunikaci. - zažádal jsem o připojení k distribuční soustavě na ČEz - zažádal jsem o připojení vodovodní přípojky - zažádal jsem o stanovisko existence sítí O2, RWE, SmVaK, ČEZ - zažádal jsem o stanovisko státní energetické inspekce - sehnal souhlasy sousedů

Reklama

Jelikož u nás na obecní úřadě ve Vratimově nepovolují ČOVky, tak mi nezbýbá nic jiného než požádat pouze o územní souhlas, na základě kterého mi na odboru ochrany životního prostředí schválí ČOVku a poté teprve můžu požádat o ohlášku, takže cca 20 zdržení.

Na magistrátu, odboru ochrany přírody, jsem se domluvil, že již podám žádost na ČOV nyní, zpracují to, a hned po vydání územního souhlasu jim ho doložím a do druhého dne mi vydají povolení na ČOV, tudíž získám nějakou časovou úsporu.

Po tomto všem teprve musím podat ohlášku, a to jsem chtěl nejpozději 15. října se základovou deskou, asi vítr Máchale, ale.....

Reklama

Přílohy

PYDORYS_GARAYE_A4.pdf
Půdorys RD
Pohledy Garáž
Pohledy RD
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Super User
Super User (191 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama