Výběr pozemku pro stavbu

Autor: Monika a Ondra (6 příspěvků)
Kategorie: Příprava
4. 1. 2015
0 komentářů
Výběr pozemku pro stavbu
Příspěvek stavebníka
Po dlouhé zimě a úvahách, zda zrekonstruovat náš stávající byt a nebo se pustit do výstavby svého vlastního domečku se zahradou, po které jsme oba dva vždy toužili, jsme došli k závěru, že v panelákovém bytě se budeme stejně cítit stísněne, ať už bude jádro vyzděné, či ne.

Jelikož ve Vlašimi mnoho příležitostí ke koupi pozemku není, rozhodli jsme se koupit parcelu v nově vybudovaném satelitu na jižním okraji města, kde jsou již přivedeny veškeré sítě a nebude tedy problém s úřady. Bohužel takovýto luxus byl silně vyvážen pořizovací cenou, ale nedá se nic dělat, kvůli krásnému místu jsme se nakonec rozhodli jednu z parcel vzít. Vyřízení hypotéky trvalo téměř čtvrt roku a v srpnu jsme se konečně dočkali převodu v katastru nemovitostí na nás.

Během té doby jsme si úspěšně vyřídili projekt na dům a začali pomalu plánovat, co a jak budeme realizovat. Zvítězil zdravý rozum a chuť pustit se do budování svépomocí, čemuž dosti napomohly tyto stránky, díky kterým jsme získali odvahu pustit se do toho sami, přestože zkušeností máme pomálu. Doufejme, že se vše vydaří a domeček nám po obdržení stavebního povolení, které by mělo dorazit do 14 dnů, poroste před očima k naší spokojenosti :-)

Galerie

Výběr pozemku pro stavbuVýběr pozemku pro stavbu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monika a Ondra
Monika a Ondra (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama