Stavební povolení

Autor: Kuba a Bára (11 příspěvků)
4. 8. 2014
0 komentářů
Stavební povolení
Příspěvek stavebníka
K získání stavebního povolení v našem případě vedla velmi dlouhá a né příliš lehká cesta. Vzhledem k tomu, že naše parcela se teprve přidávala do Územního plánu obce, nejsou zde dokončené přípojky vody a kanalizace, které budou dokončeny v 10.2014. 

První zdržení: Při podání žádosti o ohlášku se dům nemá kam napojit. Víc se s náma nikdo nebavil. Museli jsme si tedy nechat vyvrtat studnu ( tu jsme stejně chtěli) a namalovat projekt na jímku. Původní plán přípojek jsme nahradili studnou a jímkou.

- pokud budete měnit nějakým způsobem připojení nezapoměňte kontaktovat a žádat o vyjádření síťaře. Nám se to málem vymstilo odvoláním Vodáren a kanalizací. Naštěstí se tak nestalo,ale stálo to hodně úsilí.... - STUDNA - stavební povolení - životní prostředí schválení a následně další stavební povolení.

Druhé zdržení: Žádost o vyjímku vzdálenosti domů. Žádali jsme o 0,5m cena 5000 kč.

- vyjmutí z orné půdy dle okresu někdebýt nemusí my ho samozřejmně potřebovali - energetický průkaz - musel být schválen Státní energetickou inspekcí ČR. - myslím,že máme v projektu všechny dokumenty,které se ke stavebnímu povolení potřebují,ale i nepotřebují...

Třetí zdržení:  Sousedka nepodepsala souhlas s naším domem. Tím pádem naše ohláška nesplňovala všechny podmínky a musela se překlopit na stavebí povolení. Tím pádem jsme platili místo 2000 kč 7000 kč.

A to nepočítám kolik vyjímek a vyjádření nám propadlo... Po vydání územního rozhodnutí, které bylo 2.1.2014 jsme se dopracovali až ke stavebnímu povolení 22.7.2014 hurá hurá :-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Stavební povolení
7 000 Kč
Životní prostředí
300 Kč
Jímka projekt
1 000 Kč
Studna vrt + čerpadlo
35 000 Kč
Studna projekt
6 500 Kč
Vyjímka vzdálenosti
5 000 Kč
Celkem54 800 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Bára
Kuba a Bára (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací