Jak to celé začalo aneb rekonstrukce domu

Autor: Martina (1 příspěvek)
Kategorie: Rekonstrukce domu
29. 7. 2014
3 komentáře
Jak to celé začalo aneb rekonstrukce domu
Příspěvek stavebníka
Na tuto výbornou stránku jsem se propracovala až nedávno, tak budu pár svých stavebních zážitků popisovat zpětně. Omluvte mé případné nepřesnosti... přece jen píšu příspěvky sama bez pomoci :-), protože teď už rekonstruuji dům sama s pomocí své rodiny.

V prosinci 2014 jsem se rozhodla vrhnout se do rekonstrukce zanedbaného domečku na okraji města. Bydlet v domě byl můj životní sen a bydlet v domě, v klidné lokalitě a ještě k tomu kousek od centra města, bude fajn.

Ikdyž můj přítel mé nadšení moc nesdílel, začali jsme budovat spolu za pomoci mé rodiny a dvou spolehlivých Ukrajinců.

Dům byl postaven kolem roku 1924. Zástavba podobných domků je všude kolem... kromě nových paneláků všude dokola. Od svého postavení se větší rekonstrukce dům nedočkal, takže bude opravdu co dělat... zbyde jen obvodové zdivo a krov.

Reklama

V lednu jsme začali bourat. Samozřejmě, že všechny cihly se škrábaly a budou se používat znovu – jsou to přeci jen ještě ty poctivé plné cihly.

Na střeše byl eternit ještě s azbestem, takže ten musel také dolů. Části, které se podařilo nezničit, si vzal jeden známý na stodolu, takže ani za likvidaci na skládce nebezpečného odpadu jsem nezaplatila moc.

Pak jsme nechali dům pro jistotu podřezat... celé podřezání obvodových zdí a nosné zdi uvnitř, vyklínovénů, lepenka,... stálo 25.500 Kč.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martina
Martina (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama