Rekonstrukční nasazení

Autor: Čenda a Eri (1 příspěvek)
Kategorie: Pozemek
24. 7. 2014
4 komentáře
Rekonstrukční nasazení
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny, jelikož jsme započali s prací na rozrůstání rodinky (v listopadu bude platit ona klasická rovnice 1+1=3), notně jsme přitlačili v oblasti hledání rodinného hnízda.

Už několik let jsme (teda hlavně moje žena) obráželi realitní trh a hledali to pravé, ale většinou s neúspěchem. Ať už šlo o koupi pozemku, bytu nebo domu. Až před pár měsíci se na scéně objevil starší domek, respektive inzerát na něj, který splňoval požadavky na dostupnost, vybavenost místa a vůbec všemi těmi rozmary, kterými občas trpíme a na kterých nesmyslně dlíme.

Nepodařilo se sice skloubit variatnu romantická chatka v horách s dostupností za prací do Prahy, ale dům se zdál býti zdráv, bez promočenin a duchů. A tak se po nikterak problémovém převodu stalo, nám těď říká pane a paní :-).

Vím, že tady drtivá většina lidí řeší novostavbu, ale jelikož dosud obdobný portál pro rekonstrukcionáře snad ani neexistuje, tak jsem se rozhodl tady zaplout mezi menšinu.

Reklama

Zpět k domku. Byl postavený v roce 1927, takže za 13 let mu snad dáme symbolického hobla, když tedy nebude zlobit :-) Dispozičně je rešen v přízemí 3+1, částečně je podsklepený a v podkroví se dají vytvořit další tři místnosti. Na dvorku o velikosti 250 m2 je studna napůl sdílená se sousedem, garáž (takže místo pro skladování materiálu zajištěno) a již nepoužívaný septik.

Prozatím jsme začali s vyklízením dekorací z doby kamenné, odstraňováním tapet a všemožných obkladů, přepsali na sebe energie, prolezli s kamarádem zedníkem důkladněji různá problematická místa (někde to prostě trochu vlhne), udělali hrubý válečný plán a rozeslali požadavek na kalkulaci nových oken. Čekáme na vyplacení úspor z lišky, u které budeme následně žádat o půjčku, ale to až ke konci léta. Zatím nás čeká bourání příček, zesílení několika jiných zdí, doupravení izolací a dokončení zákresu objektu, jelikož stávající dokumentace není zcela podle reality (no, spíš naopak).

Jediné s čím si ještě nejsem jist, tak jsou rákosové stropy v některých místnostech - co s nimi udělat. Trochu se to houpe, když se chodí v podkroví a nevím, co by to v budoucnu tropilo za další hlouposti. Kamarád by to nechal být, jen by zapravil díry po vrutech, kterými byli připevněny oldskúlové pohledové panely, někdo to řeší podhledy na konzolách připevněnými do zdí, ale sádroš bych tam nerad dával, raději bych částečně přiznal trámy. No ještě si to necháváme projít hlavou, snad připluje spásonosná idea :-).

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Eri
Čenda a Eri (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama