Naše rozhodnutí postavit si vysněný dům

Autor: Luky a Marťa (3 příspěvky)
10. 7. 2014
0 komentářů
Naše rozhodnutí postavit si vysněný dům
Příspěvek stavebníka
Již od začátku našeho vztahu jsme mluvili o tom, že si jednou společně postavíme vysněný dům. Oba jsme bydleli na vesnici v rodinném domě a nic jsme na tom do budoucna měnit nechtěli. Již po 5 letech vztahu začaly první plány a přemýšlení o budoucnosti. Ke skutečné realizaci ale došlo až po dalších 2 letech, kdy na to byl konečně čas a také nějaké ty peníze.

Jediné, co nám bylo od začátku jasné, bylo místo naší stavby. Jelikož moji rodiče vlastní dům s velkou zahradou, už kvůli ekonomickým důvodům to byla jasná volba, a když se nám ještě k pozemku o velikosti 1300 m2, který jsem dostala od rodičů, podařilo přikoupit ještě část zarostlé zahrady o rozloze skoro 500 m2, nebylo nad čím přemýšlet. Právě koupí pozemku na podzim roku 2013 začala celá naše stavba.

Jako první začalo řešení převedení pozemků a jejich rozdělení, které musely být nejdříve rozměřeny geodétem a následně zaneseny do katastru nemovitostí, posléze mohlo dojít k darování pozemků od mých rodičů. Zde nás celý převod stál 1000 kč na katastrálním úřadě, 5000 kč geodét. Celý převod trval přibližně měsíc. Toto vše jsme museli zařídit před tím, než se začne vyřizovat stavební povolení.

První práce, která musela začít před stavbou, bylo vyčištění přikoupeného pozemku, kdy jsme během mírné zimy v lednu a únoru začali pomalu kácet stromy a likvidovat bezinky. Následně přijel bagr, který vykopal kořeny stromů. Pak už jen zbývalo celý pozemek oplotit. Náš pozemek sice neměl žádné přivedené sítě, ale to budeme řešit až během stavby a jak bude potřeba, jelikož zatím vše můžeme dostat od rodičů od vedle.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Bagr
2 700 Kč
Plot
4 500 Kč
Katastr + geodézie
6 000 Kč
Pozemek
30 000 Kč
Celkem43 200 Kč

Galerie

Naše rozhodnutí postavit si vysněný důmNaše rozhodnutí postavit si vysněný důmNaše rozhodnutí postavit si vysněný důmNaše rozhodnutí postavit si vysněný dům
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Luky a Marťa
Luky a Marťa (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama