Náš projekt

Autor: Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
13. 6. 2014
1 komentář
Náš projekt
Příspěvek stavebníka
Věděli jsme, co by náš RD měl všechno mít - garáž, tvar baráku do písmene L. Teď byl jen problém domyslet zbytek a ještě tak, aby se dispozičně hodil na pozemek. Po několika nákresech jsme měli rozhodnuto.

Vzorem nám byl Dominant 440, i když si nakonec nejsou vůbec podobný. Nakreslení projektu trvalo 5 měsíců, ale ta smůla, co nás doprovázela.

Poté, co nám skoro měsíc před datumem odevzdání projektu, zemřel pan projektant. Mysleli jsme, že na to kašleme, stejně při nejlepším začneme stavět až další rok. A když jsem si po měsíci odnášel od pozůstalé paní manželky štos papírů a výkresů (všeho se zbavovala), říkal jsem si, to nějak musíme dotáhnout.

Nakonec chyběla jen elektroinstalace a voda,kanalizace. Projekt jsme zkompletizovali podle posledního projektu, který pro naší rodinu pan projektant dělal a chybějící výkresy dodělala známá pana projektanta, která se nám sama nabídla.

Reklama

Tímto jí moc děkujeme, protože byl hrozný problém sehnat někoho, kdo by to v ruce dodělal, nyní všichni jedou už jen přes PC. Další věcí bylo to, že jsme byli vhozeni do vod byrokracie, nakonec jsme to po několika návštěvách stavebka (optání, co ještě vše potřebujeme) ukočírovali. Sice se šrámama na duši i psychice :D, ale stavební povolení je doma!

Myslím, že pan projektant by měl radost, že i jeho poslední projekt nevyšel v niveč a bude zrealizován, protože projektování byla jeho láska.

Náklady

Název položkyCena
Stavební povolení
6 000 Kč
Projekt (se vším všudy)
25 000 Kč
Celkem31 000 Kč
Reklama

Galerie

Náš projekt
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Lucka
Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací