Příprava na stavbu

Autor: Lukáš a Lucie (4 příspěvky)
19. 5. 2014
0 komentářů
Příprava na stavbu
Příspěvek stavebníka
Jelikož barák máme již nakreslen a řešíme papírovou práci, tak mezitím se mi podařilo sehnat starší plechovou garáž, kterou jsem už převezl na pozemek. Ikdyž projekt je nakreslen, tak neustále opravujeme chyby, co nám kdo řekne a poradí, nebo co najdem sami.

Takže ještě ladíme projekt baráku spíše stylem velikost a umístění oken, posunutí dveří, koupelnu, atd. Pokud se bude dařit, povolení stavět by do září mohlo být hotovo, ale zatím tomu nevěřím dokud to nebudeme mít v rukách.

Obvodové zdivo bude šíře 400 mm momentálně bez zateplení, ale střecha bude mít dostatečný přesah, aby v případě rozhodnutí zateplit barák to nebyl problém. Cihlu HELUZ nebo Porotherm-uvidím dle cenové nabídky. Zvažuji udělat stropy ze stropních panelů Spiroll, jelikož potřebuji délku 7,7m. Máte s tím někdo zkušenosti a můžete mi dát nějaké rady a poučení? Jsem od Třince, tak nevíte, kdo tady je dodavatelem, kdo to v okolí provádí jaká firma?

Při použítí těch betonových desek je potřeba dělat sadrokartonové podhledy nebo stačí natahnout perlinku a lepidlo? Vznikájí nějaké praskliny ve spojích u těch spiroll?

Reklama

Dále počítám s tepelným čerpadlem vzduch-voda s tím, že samozřejmě bude jak na topení, tak i na TUV a s výměníkem. Jednotka by měla být v technické místnosti, ale výparník venku a zvažuji jestli jej dát vedle garáže nebo na střechu garáže.

Prosím o radu a zkušenosti, zda je problém, když výparník bude na střeše garáže, zda kondenzát může jít potom do retenční nádrže na užitkovou vodu a také, co je potřeba udělat-připravit prostupy od jednotky k výparníku. Zda je potřeba přes základové pásy-desku udělat nějaký prostup ven, nebo se to řeší až při montáži čerpadla a nebo v případě umístění na střechu, zda to jde tahat přes střechu tedy tašky?

Díky za informace, rady a zkušenosti.

Reklama

Přílohy

situačka
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Lucie
Lukáš a Lucie (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací