Budovatelské přípravy

Autor: Jenda a Terezka (2 příspěvky)
19. 6. 2014
1 komentář
Budovatelské přípravy
Příspěvek stavebníka
Po veselce, v září roku 2013, jsme se s Terezkou rozhodli, že už je na čase se z obecního podnájmu v 1+1 posunout "někam dál". Dát více prostoru našemu pejskovi a nám více svobody a soukromí. Také je třeba nějáké solidní zázemí, kdyby náhodou přišel do rodiny někdo další, a tak jsem se ujal hledání vhodného pozemku.

Zhruba v listopadu bylo vybráno - obecní pozemek na kraji vesnice o velikosti cca 5300 m2. Do obchodu, školy, hospůdky a na autobus do 10ti minut, kanalizace v místě, nová asfaltka a také jediný soused. Nemyslete si, že jsme měli v plánu celý pozemek koupit... to by bylo pro našeho pejska až moc :).

V lednu 2014, po několika kompromisech s obcí, proběhlo vyměření části parcely o velikosti 1037 m2 a vznikl projekt dle našich požadavků od projektanta známého. Malý přízemní dům s dřevěnou nosnou konstrukcí s provětrávanou mezerou pod domem, nízkým sklonem střechy, praktickou dispozicí a zastřešeným stáním pro auto. A spoustu dalších požadavků dle našich představ...

V březnu 2014 obec schválila prodej pozemku za příjemnou cenu, a v dubnu, tedy nyní, jsou již veškeré potřebné materiály na stavebním úřadě. Úředník byl velice příjemně překvapen, když jsem na stůl položil i fůru vyjádření a povolení, která ve výsledku potřeba nejsou a říkal, že kdyby byli všichni připraveni tak jako my, tak by bylo vše raz dva. A to i díky těmto stránkám a všem, kteří se rádi podělí o svoje zkušenosti.

Reklama

Nyní na pozemku připravujeme oplocení, vyměřil se dům a čekáme na bagr :) Více už brzy.

Náklady

Název položkyCena
Poplatek ČEZ
12 500 Kč
Pozemek
166 000 Kč
Vymereni parcely
6 000 Kč
Projekt
30 000 Kč
Celkem214 500 Kč

Galerie

Budovatelské přípravyBudovatelské přípravyBudovatelské přípravyBudovatelské přípravy
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jenda a Terezka
Jenda a Terezka (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama