Vrt

Autor: Pavel a Miluš (5 příspěvků)
Kategorie: Vrt, studna
28. 2. 2014
1 komentář
Vrt
Příspěvek stavebníka
Dobrý den, vrt byla první věc, co jsem na pozemku udělal a šlo to velice dobře. Na internetu jsme vybrali firmu z Polné a po telefonátu jsme se dohodli na termínu za měsíc.

Prvně nás přijel navštívit jejich šéf a dohodli jsme, co a kde a jak. Já už jsem pár vrtů viděl a není na tom nic složitého, je důležité, aby vrtání prováděl profík a ne jen tak někdo s vrtačkou.

Mistr nám udělal povolení a projekt a cena za 28 metrů vrtu byla předem dohodnutá na 24 000 kč a garance vody. Průměr vrtací korunky je kolem 150 mm a vložka je 125 mm.

Prvních pár metrů šlo lehoučce, je tam zvětralá hornina a po odvrtání do kamene nasadil korunku 180 mm a znovu se zavrtal do té hloubky než narazil na tvrdý kámen.

Reklama

Vsadil tam pažicí modrou trubku průměru 160 a nasadil zase malou korunku a šlo se konečně vrtat do tvrdého modrého kamene.  Nejprve šlo z vrtu jen něco málo prosívky a pak začala vlhnout. Až ke konci vrtání z vrtu jen vytékala voda jako ve filmech, když narazí na ropu (škoda, jen voda, řekl maník, co to vrtal) a nechal tam několik minut vrtačku odpočinout a znovu vyfoukl vzduchem vodu ven a to se opakovalo několikrát.

Samotné vrtání trvalo tak 4 hodinky a pak nasadili do vrtu pažicí trubku 125 mm a uklidili vrtačku na PV3S a zapojili velký stařičký kompresor, co má motor za tatry a jeli domu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Miluš
Pavel a Miluš (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací