Projektová dokumentace

Autor: Tom a Verča (2 příspěvky)
Kategorie: Projekt domu
11. 2. 2014
3 komentáře
Projektová dokumentace
Příspěvek stavebníka
Jak už jsem v přechozím článku zmínil, měli jsme to štěstí, že projekt nám kreslil bratr s přítelkyní. Často tady čítáváme strašné scénáře ohledně spolupráce s projektanty (ceny za vyhotovení, špatná domluva, časová prodleva, apod.). Tím, že jsme se rozhodli stavět bungalov se zastavěnou plochou do 150m2, nebyl problém ani s ohlášením stavby.

Koncem října 2013 jsme podali na stavebním úřadě potřebnou dokumentaci a během 14dní jsme se mohli pustit do díla. Zaplatili jsme 1500 kč a bylo hotovo. Ani nevím proč nás nenapadlo postavit si patrový dům, rovnou jsme oba toužili po bungalovu. Jeden známý, co v bungalovu už nějaký rok bydlí, by prý podruhé vyhnal dům do patra. Jiný nás zas odrazoval od patrového. Je to dost individuální, každému, co vyhovuje. Každopádně v téhle otázce jsme měli jasno hned.

I přesto, že jsme projekt řešili v rámci rodiny, chtěli jsme být připravení. Hledali jsme různé typové domky a navštívili několik webových portálů projektových společností. Mnohokrát naše návrhy půdorysu domku padaly i na papír, při čemž nás časté gumování začalo unavovat.

Zkoušeli jsme i různé šikovné prográmky (SketchUp8,3Dstudio, ...). Až s konkrétní představou jsem se obrátili na bráchu a všechno špatně :). Tohle udělejte větší, tohle měnší, sem se hodí nika, tady je hluché místo, rohovou vanu v dnešní době!? :-) Docela jsme se u toho pobavili. Nicméně jsme se nakonec kupodivu všichni bezbolestně přes malé ústupky domluvili.Dělají v oboru nějakou dobu, mají zkušenosti, tak jsme na jejich rady dali a nechali si poradit.

Reklama

Nakonec si stejně myslíme, že sebešikovnější stavebník natrefí na věc, kterou by příště řešil jinak. No ale to poznáme, až nám bude domek stát a budeme si užívat bydlení v něm. Poznáme zda teorie jde ruku v ruce s praxí. Neplánujeme stavět nic náročného, v jednouchosti je krása. Zatím jsme na začátku této cesty, avšak co se bude dít dál je ve hvězdách, tak snad se zadaří, o čem si sníme...

Přílohy

situace_RD.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tom a Verča
Tom a Verča (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama