Snad to také zvládnem sami :)

Autor: Pavel a Lucka (5 příspěvků)
14. 1. 2014
0 komentářů
Snad to také zvládnem sami :)
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny stavaře a stavařky. Tak i my se rozhodli z našeho paneláku přestěhovat do RD. Nejdříve se plánovalo, že klasicky vybereme pozemek, uděláme projekt atd... V našem případě však byl problém sehnat pozemek, který by nás nějak oslovil. A když už se nám líbilo místo, velikost atd, tak cena byla vždy mimo naše možnosti!

Nakonec vše dopadlo podle představ nás obou :) Již dlouhou dobu se nám líbilo jedno hezké místo, kde už probíhala výstavba novostaveb z níž byla jedna (hrubá stavba) na prodej.

Nějakým způsobem jsme to ale ignorovali a mysleli si, že i tento je mimo naše možnosti. Proto zůstal tento domeček na několik měsíců pouze v mých snech :D

Bylo tam i číslo s cedulkou ,,na prodej,, pochopitelně jsem si celou dobu říkal.. ,,no joo realitka a to bude hezky drahé,,. Nedalo mi to a jednoho dne na to číslo zavolal. K mému údivu to nebyla realitka ale přímo majitelé. Po krátkém rozhovoru a představení se jsem zjistil, že prodávající celkem slušně znám :) Slovo dalo slovo a my se stali majitelé za nakonec celkem solidní cenu.. Jedná se tedy o hrubou stavbu s pozemkem 1040m2.

Reklama

Dostavbu domu už ale budeme řešit kompletně ve vlastní režii. Proto také i my rádi pročítáme stránky Svépomocí.

V současné době dům vlastníme něco málo přes měsíc a jelikož nám počasí luxusně přeje, stihlo se toho už udělat, řekl bych, celkem dost. I my jsme pochopitelně časově omezení zaměstnáním, a tak se na stavbě maká pouze o víkendech. I přesto je už ale hotový nájezd až k domu, okna, dozděné všechny příčky a momentálně děláme stropní rošt a zároveň ho zateplujem.

To by bylo pro začátek tak vše.. Blíží se zima (pokud letos bude) a nás čekají především kalkulace a shánění vhodných materiálů. O dalších našich postupech snažení vás jistě budeme informovat. Stavbě zdar.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Lucka
Pavel a Lucka (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama