Projekt

Autor: Hanz a Ančí (4 příspěvky)
Kategorie: Projekt domu
13. 1. 2014
0 komentářů
Projekt
Příspěvek stavebníka
Ahoj stavitelé, dnes popíšu, jak to bylo s projektem. Dohodli jsme se se známým, že nám s projektem pomůže (já nakreslím rozmístění místností a on dokončí vše ostatní).

Po 8 variantě jsem už řekl dost a skoro všichni zúčastnění se shodli na konečné verzi. Abych neměl nějakou volovinu, tak jsem se raději ptal lidí okolo. Každej radit umí, co je špatně, ale už jim nejde moc vymyslet, jak to udělat jinak :-D .

Problémy s úřadama, jako je životní prostředí, památkáři, archeologové, ČEPRO, stavební úřad, policie, která si vyžádala řez stokou, přes kterou se chceme napojit, ale pak nám 2x vystavila potvrzení se špatnými údaji, snad nemá cenu ani rozebírat.

Velký problém nastal na ŽP, kde nám nechtěli povolit přepad do stoky a z čističky chtěli odpad až do kanalizace což je reálně 170m. To by se muselo budovat jako vodní dílo a na to buhužel nejsou peníze. Naštěstí nám povolili vsakovačku. Ale obíhat úřady na konci léta je běs deš..všichni mají dovolenou a na dveřích cedulky posílají na vedlejší dveře a tam visí ta samá cedulka a až na dalších dveří nic - pro změnu zamčeno. Nakonec po dohledání náhradníka nám bylo sděleno, že sice zastupuje, ale že tomu nerozumí, a tak prý máme počkat, až se dotyčná vrátí z dovolené. (prostě úředníci :-D ).

Reklama

Nakonec vše schválili. 

Než jsme vyběhali celé stavební povolení se všemi dokumentacemi, tak už byl konec listopadu a začlo mrznout. Zdržovala nás paní na územním plánování, protože se nemohla rozhodnout, zda jde postavit e-on kapličku mimo územní plán. Po 14-ti dnech přišla na to, že je to technická struktura, a že nemusí být v územním plánu. Huráá..

:( základy se bouhužel odkládají na jaro... Zdraví Hanz.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
tisk, razítko dokumentace
2 000 Kč
průzkum na studnu
1 500 Kč
hydrogeolog
5 000 Kč
stavební úřad
1 650 Kč
stavební dozor
500 Kč
požární zpráva
1 500 Kč
průkaz PENB
2 500 Kč
záloha na elektřinu
12 500 Kč
měření radonu
2 200 Kč
Celkem29 350 Kč

Přílohy

patro.pdf
Prizemi.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Hanz a Ančí
Hanz a Ančí (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací