Rozhodnutí stavět, pozemek, dokumentace

Autor: Hanz a Ančí (4 příspěvky)
11. 1. 2014
8 komentářů
Rozhodnutí stavět, pozemek, dokumentace
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny odvážné stavitelé, jelikož manželka miluje koníky a mě nevyhovuje pěstování rajčat a paprik na balkóně, tak jsme se v únoru 2013 s manželkou rozhodli stavět rodinný dům. Pozemek jsme získali od švagra, který se rozhodl, že se na svém pozemku oskromní a část nám uvolní.

A tak jsme začli s rozdělováním pozemku a vymýšlením příjezdové cesty. Nejdříve si zjistěte na stavebním uřadě či u starosty obce uzemní plán a zda do něj pozemkem spadáte. Vše bylo v pořádku, a tak jsme pozemek nechali rozdělit. Bohužel nastal problém, že nějaký architekt nakreslil přes náš pozemek cestu k zadním pozemkům. Zřejmě bylo kdysi myšleno, že se pozemky rozprodají na parcely a né, že to bude celé vlastnit jeden člověk.

Tato zakreslená cesta by prý, dle vyjádření stavebního úřadu, musela být obousměrná (8m šíře) a asaltová, což při 100m délce, by nás přišlo na šílený peníze. 

Nakonec jsme se dohodli, že na tom daném místě pozemek neoplotíme a necháme ho jako rezervu. A svou cestu si vybudujem na druhé straně pozemku. To stavební úřad povolil.

Reklama

Geodeti byli moc šikovní a pozemek nám rozdělili pomocí asi 12 kolíků. Podklady byly hotové za necelých 14 dní (26.3.2013). To se ovšem nedá říct o katastru nemovitostí. Tomu trval zápis do  katastru přesně zákonem stanovenou lhůtu a to celých 30 dní(28.6.2013). 

Další problém byl s produktovodem. Pro nezasvědcené - existuje potrubí, které dodává mezi sklady čepro jakékoliv pohonné hmoty ale i plyn. Tento produktovod má ochranné pásmo 100m, ve kterém nelze stavět (maximálně na vyjímku) a dále 200m se souhlasem, ale to už je náš pozemek. Čepru se zaslali výkresy a to poté stavbu schválilo. S ostatními sítěmi nebyl problém.

E-on vyšel vstříc a ihned dal smlouvu na reverzaci proudu a po zaplacení poplatku začal s výběrovým řízením na připojení. Na vybudování bohužel mají 14 měsíců. :( Snad to udělají rychlejc. Tak a pozemek byl náš :) Ps: je to číslo 219/1

Reklama

Náklady

Název položkyCena
vklad na katastr
1 000 Kč
Celkem1 000 Kč

Galerie

Rozhodnutí stavět, pozemek, dokumentace
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Hanz a Ančí
Hanz a Ančí (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama