Slovo úvodem

Autor: Roman a Monča (2 příspěvky)
7. 1. 2014
4 komentáře
Slovo úvodem
Příspěvek stavebníka
Při brouzdání netem jsem narazil na tento server a jelikož dům, který máme teď čerstvě postaven není hojně rozšířen a málo je o tomto systému vůbec uvedeno, tak jsem se rozhodl přijít se svou troškou do mlýna a třeba i pomoci někomu v rozhodování.

Chtěli jsme bydlet rychle, a proto prvotní plán nebo-li nápad a dokonce užuž i projekt měl být od jedné z významných stavebních firem zabývajících se dřevodomky. Zkrátka a dobře jsme vybrali domek z katalogu, rozhodli se pro "levnější" stavbu v rozsahu pouze hrubé stavby s tím, že si zbytek doděláme sami. Naštěstí pro nás jsem ještě těsně před oslovením prozkoumal své možnosti v okolí a zjistil, že bratr od mé spolužačky se základky je vystudovaný stavební inženýr a pracující v současné době ve firmě nabízející stavební materiál. Dali jsme si pracovní schůzku a jejím výsledkem bylo úplně kompletní přehodnocení původních myšlenek :-).

Pro představu trošku popisu... pozemek je velký a taky jsme nechtěli na "stará kolena" lézt do schodů, a proto jsme se rozhodli pro stavbu bungalovu. Původní katalogový dům byl nízkoenergetický 4+1 s garáží, cena na klíč asi 3,3mil Kč bez základové desky a měl plochu 122m2. Systém stavby měl být klasický pro dřevodomek, čili dřevěná trámová konstrukce, z venkovní strany OSB desky, z vnitřní sádrovláknité a mezi izolační vata.

Nakonec máme 6+kk v pasivním provedení skoro s maximálním využitím plochy pro ohlášku (149,6m2). Skeletem stavby je masivní smrkové dřevo v panelech, o kterém bude jistě podrobnější řeč v dalších článcích. Firma, která dělala projekt nám nabídla i stavbu na klíč za 4,2mil kč a to bez základové desky. Tolik peněz jsme pochopitelně neměli, a proto jsme se rozhodli stavět sami s minimálním zásahem řemeslníků a firem.

Reklama

V současné době je dům uvnitř hotový k obývání na oploceném pozemku a ke kompletaci chybí pouze venkovní fasáda, příjezdová cesta a pojezdová brána na pozemek jež nahradí prozatimní bránu z trubek a pletiva. Zajímavostí možná bude, že v současné době jsme na částce 2,5mil kč.

Jak jsme docílili toliko rozdílu se určitě dočtete v dalších článcích... tak zatím s pozdravem Stavebníkům zdar ! :-)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Roman a Monča
Roman a Monča (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama