Chceme bydlet, chceme stavět!

Autor: Martin a Kristýna (2 příspěvky)
27. 11. 2013
4 komentáře
Chceme bydlet, chceme stavět!
Příspěvek stavebníka
Zdravíme všechny stavitele, tak jsme tu také... dovolte mi nás a náš "projekt" představit. Je to něco málo přes čtvrt roku, co jsme se s Týnkou vzali. Společně bydlíme již déle, ve velice příjemném pronájmu, jenže člověk chce vždy tak nějak mít to své.

Ne vždy jsem byl nakloněn k vlastnímu bydlení a když už, tak to ne vždy musel být dům... Jenže to moje žena, znáte to... :D

Týnka je blázen do zvířat. Takových je mnoho, řeknete si, jenže když pak platíte ustájení kobyly, která je momentálně ještě k tomu březí, v obýváku (dnes již naštěstí ne, ale stejně) vám "voní" 18 morčat, do toho kolem vás lítá a vřeští papoušek a pod nohama ještě pes, člověku to začne růst přes hlavu.

K tomu všemu člověk začíná uvažovat o vlastní rodině atd... Týnka nelenila a vše hodila na papír. No a už při první, ne úplně přesném sčítání, nám vyšlo, že vlastní bydlení se nám zásadně vyplatí.

Reklama

A jsme u toho, co vlastně hledáme, a co potřebujeme.

Aby vše mělo smysl, a vyplatilo se nám to, potřebujeme větší pozemek. A tak naše hledání začíná na pozemcích od 3.000m2, čím více, tím lépe. Nebo s možností pronajmutí větších pozemků v okolí.

Další problém byl, když jsme od kamarádky z ČEZu zjistili, že nová přípojka elektřiny dnes trvá zhruba rok a čtvrt. Vzhledem k tomu, že chceme již na jaře „bydlet“, tak na tom pozemku potřebujeme alespoň nějakou chatu, nebo starší dům, kde již základní přípojky budou a bude se moct rovnou „bydlet“.

Reklama

Plán je takový, že se tohle všechno koupí, bude se přechodně bydlet v tom něčem, co na pozemku bude a vedle se hned začne stavět dům nový, dle našich představ a právě svépomocí...

No a proč „projekt“? Už jsem holt takový, stejně tak vypadala naše svatba a bude to tak vždy... máme spoustu kontaktů ve všemožných oborech, velikou rodinu a spoustu přátel a známých, a tak bych toho chtěl využít a celý dům pojmout takovou cestou společného budování jak nás dvou, tak i našeho blízkého okolí. Chceme postavit dům dle našich představ s co nejnižšími náklady (to samozřejmě asi každý), co nejvíce „v pohodě“ a hlavně aby nás to pořádně bavilo! :)

Tak to je asi ve stručnosti vše o nás. Nyní aktuálně hledáme ten pravý pozemek, tak nám držte palce a snad již brzy budeme moci napsat další „článek“.

Reklama

Mějte se krásně! Bindříci

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Kristýna
Martin a Kristýna (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama