Výběr pozemku

Autor: Ruda a Verča (2 příspěvky)
Kategorie: Pozemek
17. 11. 2013
0 komentářů
Výběr pozemku
Příspěvek stavebníka
Výběr pozemku byla první etapa, která nám nadělala pár vrásků. Zoufale jsme hledali pozemek určený ke stavbě RD a přitom není v satelitní zástavbě. Další podmínka byla, aby byl blízko města, kde nyní bydlíme, abychom nemuseli měnit práci či dojíždět daleko. Po pár zoufalých pokusech z ničeho nic koupil známý pozemek o velikosti 8.500m2 a zrovna v obci, kde mají Verči rodiče chatu a nám se tam moc líbí. Domluvili jsme se tedy s ním, že si část pozemku od něj odkoupíme.

Mysleli jsme si naivně, že to bude otázka pár týdnů a pozemek bude náš. První zádrhel byla známého banka. Pozemek si totiž koupil na hypotéku a bance se moc nechtělo dát souhlas k prodeji.

Pro sepsání smlouvy jsme si ale našli právníka a ten se angažoval i ve vyjednávání s bankou. Světe div se, banka najednou souhlasila. Nechali jsme tedy udělat geometrický plán, abychom naši část oddělili a ejhle problém číslo 2. Katastr geometrický plán potvrdil, ale stavební úřad dělal problémy kvůli přístupu na pozemek. Mezi naším pozemkem a cestou byl totiž asi 10m pruh pozemku města.

Smlouva podepsána, polovina peněz za pozemek zaplacena, takže nás čekalo pár bezesných nocí a nezbylo než doufat, že se úřednící dobře vyspí a povolí oddělení pozemku. Dobře se ale nevyspali, takže nezbylo nic jiného než využít známého s vlivem na radnici, aby příslušně zatlačil na správná místa. Po schůzce mne, známého a vedení města jsem měl druhý den geométrák potvrzen a hurá na katastr :o) Občas to podobrém s byrokraty nejde :o)

Reklama

Celkem uplynul rok od prvního plácnutí si s našim známým a pozemek byl náš!!

No jo, ale pozemek 917 m2 se nám najednou zdál být malý a tak jsme se rozhodli požádat město o odkoupení pruhu mezi cestou a naším pozemkem tj 300m2. Pokud by to nevyšlo, domeček bysme neumísti přesně tak, kam jsme chtěli.

Na úřadě si nás už pamatovali, tak jsme doufali v kladné a rychlé vyřízení, ale opak byl pravdou. Požadavky úředníků byly zběsilé a termíny vyřízení ještě zběsilejší. Uplynulo 10 měsíců a konečně je vše na katastru a fáze POZEMEK bude completed :o)

Reklama

To modré na mapce je původní pozemek 8.500 m2, to červené jsme nechali oddělovat a to zelené koupili od města.

Galerie

Výběr pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ruda a Verča
Ruda a Verča (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama