Jak jsme koupili pozemek a řešili projekt...

Autor: Lukaso & Market (6 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
9. 11. 2013
12 komentářů
Jak jsme koupili pozemek a řešili projekt...
Příspěvek stavebníka
Koupi pozemku předcházelo doporučení obejít sousedy, seznámit se s nimi a oznámit jim, že bychom zde chtěli stavět. Dále jsme zjišťovali přítomnost sítí a hlavně omezení z hlediska elektrického sloupu, který se nacházel na pozemku.

Po návštěvě jednoho ze sousedů jsme se dozvěděli, že by byla možnost prohodit si pozemky což by z našeho pozemku ve tvaru “L” udělalo pozemek ve tvaru nepravidelného obdélníku, který pro nás skýtal daleko více možností pro naši stavbu. Po zvážení všech pro a proti jsme pozemek koupili. Jakmile se vše dořešilo na katastru a dále pak výměna pozemku se sousedem nic nebránilo projektováni a navrhování domu. Projekt řešil bratránek od Markét “Roman Wojtas”, pro nás to bylo výhodné nejen finančně, ale i z hlediska našich náročných přání ohledně domu, proto bychom mu rádi touto cestou poděkovali. Neměl to s námi vůbec jednoduché, vybrali jsme si pár typových domů, které se nám nejvíc líbily, jak dispozičně tak velikostně, ale ani jeden nebyl úplně podle našich představ. Pořád jsme řešili uspořádání jednotlivých místností v domě, pak umístění domu na pozemku vzhledem k silnici, východu slunce a vůbec okolí. Dali jsme k dispozici náš návrh kamarádovi, který taky pracuje jako projektant, aby nám řekl svůj názor. Ten nám návrh baráku úplně překopal, ale my jsme se shodli na tom, že je to varianta ze všech nejlepší a pro nás nejvhodnější. Zalíbila se nám natolik, že jsme znova nechali celý dům překreslit a to už po několikáté. Obdrželi jsme od projektanta vše potřebné k tomu, aby jsme zahájili, všemi určitě tak oblíbenou “lítačku” po úřadech. V dnešní době je výhoda, že se dalo hodně věcí řešit mailem popřípadě se telefonicky doptat, už jen proto, že jsme kromě stavební ohlášky vyřizovali taky povolení k sjezdu z hlavní silnice.  Vyřizování všech smluv, dokumentu a vůbec veškerých nezbytností potřebných ke stavební ohlášce nám trvalo tři měsíce. Trochu jsem nám situace komplikovala, když jsme potřebovali podpisy od sousedů. Vždy se musí najít někdo, kdo vám to chce celé “zpříjemnit”, ale i to se nakonec povedlo vyřešit. Vše připravené se doneslo na stavební úřad 19.září a lhůta 30 dnů plynula. Během této doby jsme měli ještě dodat pár dokumentů kvůli nesrovnalostem ohledně smluv. Den s velkým “D” nastal 18.října, kdy nám volal projektant, že si můžeme na stavebním úřadě vyzvednout dokumentaci a stavební ohlášení. Tak a hurá do práce!

Náklady

Název položkyCena
Ohlášení stavby
4 000 Kč
Vsaky
6 050 Kč
Projekt + Energetický štítek + Požární zpráva
29 000 Kč
Radon
2 420 Kč
Vytyčení pozemku + výškové body
3 500 Kč
Rozdělení pozemku + katastr
3 000 Kč
Celkem47 970 Kč

Galerie

Jak jsme koupili pozemek a řešili projekt...Jak jsme koupili pozemek a řešili projekt...Jak jsme koupili pozemek a řešili projekt...Jak jsme koupili pozemek a řešili projekt...
Reklama

Přílohy

D1.103_PADORYS_1.NP.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukaso & Market
Lukaso & Market (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama