Vrtání studny

Autor: Marcela a Pavel (2 příspěvky)
Kategorie: Vrt, studna
7. 11. 2013
1 komentář
Vrtání studny
Příspěvek stavebníka
Pan studnař konečně zprovoznil po zimní přestávce vercajk, tak jsme se mohli pustit na studnu.

Dohodli jsme se na osmou ranní, tak jsem si přivstal, abych ještě něco připravil, než přijedou. Chvilku po osmé se dostavili na místo a hned se začalo připravovat na vrtání. O dvě hodiny později se začalo.

První 3 metry byla hlína, tak to byl celkem fofr, ale pak se narazilo na skálu a to už šlo trochu pomaleji. Kolem šesti metrů začalo být vlhko a na vodu jsme narazili ve 13 metrech. Studnař nám odhadoval, že voda bude ve 14 metrech.

Chvilku potom, co se narazilo na vodu, přestalo kladivo tlouct a nikdo nevěděl proč. Nezbývalo než to vytahat a omrknout co se stalo. Po vytažení a rozebrání pístu páni studnaři zjistili, že se jim píst ucpal povlakem od oleje, který se začal trhat z trubek. Měl to být údajně nějaký výborný ekologický olej, který používali minulý rok na doporučení. Bohužel se jim ten slavný ekoolejíček usazoval v trubkách, kde udělal povlak, který se teď po zimě začal uvolňovat a ucpávat kladivo. Trubky se profoukli kompresorem, kladivo se vyčistilo a vrtalo se dál. Po chvilce se kladivo zase ucpalo a muselo jít opět ven a vše se znovu opakovalo. Netrvalo to ale dlouho. Zase to přestalo tlouct a já už myslel, že studna nebude. Páni studnaři to nakonec vzdali, že trubky doma pořádně vyčistí a bude se pokračovat další den.

Reklama

Druhý den to vypadalo, že bude vše v pořádku, ale dostavil se zase ten stejný problém. Ve 28 metrech se kladivo zase ucpalo a nechtělo tlouct. Dohodli jsme se proto, že necháme těch 28m, tak snad to bude stačit. Do studny se dalo pažení a bylo hotovo.

Vrt je 150, pažení 125mm a stálo nás to 26.000,-

Náklady

Název položkyCena
Studna
26 000 Kč
Celkem26 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Marcela a Pavel
Marcela a Pavel (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama