Rozhodnutí stavět, příprava projektu

Autor: Honza a Simča (27 příspěvků)
21. 10. 2013
5 komentářů
Rozhodnutí stavět, příprava projektu
Příspěvek stavebníka
Ahoj všem stavebníkům, již dlouho tady čtu články a cenné zkušenosti z Vašich staveb a konečně i já sem mohu přidat první náš článek ohledně dlouhého rozhodování zda začít stavět, nebo bydlet jako mnoho mých známých v podnájmech.

S přítelkyní jsme se dlouho rozhodovali, zda se pustit do stavby našeho vysněného baráčku nebo zda si pořídit vlastní byt a ten si zařídit a upravit dle našich představ. Naše dlouhé rozhodování vyřešili rodiče přítelkyně, kteří nám darovali vhodný pozemek ke stavbě RD a v tom okamžiku nám oběma bylo jasno, začínáme  stavět.

V současné době asi jako každý z Vás vyrážíme na různé návštěvy stavebních výstav, veletrhů, návštěv vzorových domů a dlouhé hodiny hledáním na internetu vhodného katalogového domu, který by po drobných úpravách projektu vyhovoval našim požadavkům.

Od začátku jsme měli jasno, že chceme mít přízemní dům typu bungalow s dispozičním řešením 4+1 do 150m2 zastavěné plochy tak, abychom si jej mohli realizovat svépomocí.

Reklama

Na internetu jsme si našli 3 domy, které se nám nejvíce líbili a na napír jsme si nakreslili orientační podobu domečku tak, jak bychom jej chtěli mít. Po večerech jsem naši představu přenesl orientačně do elektronické podoby (přikládám půdorys do přílohy) a začínáme hledat a sbírat reference na architekty v našem okolí, které bychom s naším plánkem navštívili a pokusili se dohodnout na spolupráci. Určitě budu rád za každou připomínku k dispozici či velikosti pokojů :-)

Do konce letošního roku bychom rádi pozemek připravili k začátku stavění, kdy musíme setnout cca 30 ovocných stromů, udělat cca 30m plotu a zasadit tůje, aby nám už rostly, ale to je již jiný příspěvek.

Každopádně jsme rádi za tento server, který nám ulehčí a hlavně ušetří mnoho nervů a peněz a to jen díky Vám všem ;-) Stavitel Honza a Simča

Reklama

Přílohy

Půdorys RD
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Simča
Honza a Simča (27 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama