Začátek cesty k našemu novému bydlení

Autor: Jakub a Denisa (1 příspěvek)
14. 10. 2013
0 komentářů
Začátek cesty k našemu novému bydlení
Příspěvek stavebníka
Bydlíme ve velkém městě. Nyní je nás celkem pět - já, manžel, dva čertíci a pes. Asi tak před dvěmi roky jsme se domluvili, že nechceme žít s dětmi ve městě. Že bychom aspoň malou zahrádku, terasu a více volnosti, než v bytě.

Výběr pozemku probíhal pár měsíců, ale nakonec jsme vybrali a podepsali. Pár dní na to, se nám narodilo druhé dítko. Takže to vlastně dostalo jako dárek a příslib jiného bydlení :-).

Pozemek není velký, ale na hezkém místě a má vše, co je potřeba k okamžitému stavění. Začala doba plánování a také následně čekání, až se nám zvětší rodinný příjem mým návratem do práce. Původní plán bylo nechat postavit si dřevostavbu na klíč. Po zjištění celkové ceny jsme se rozhodli, že chceme zkusit domeček podle našich návrhů a snad i levněji postavit částečně svépomocí a částečně s odborníky (snad kvalitními).

Po pár měsících plodného tvoření společně s projektantem, který měl trochu odlišný náhled na náš budoucí domeček, se nám podařilo dát dohromady projekt, který je snad podle našich představ. Pozemek je rohový, tudíž jsme omezeni dvěma většími odstupovými vzdálenostmi. Domeček je tedy užší a delší. Ale máme pocit, že dobře zapadá do venkovského prostředí.

Reklama

Podali jsme žádost na stavební úřad a po telefonátu na konci lhůty ke schválení se nám podařilo získat stavební povolení :-). Takže voláme třikrát sláva....Pokud nám bude přát počasí, tak bychom rádi zvládli základovou desku během podzimu. A na jaře se pak pustíme do stavby.

Náklady

Název položkyCena
vytyčení hranice pozemku
1 650 Kč
cena projektu
36 000 Kč
Celkem37 650 Kč

Galerie

Začátek cesty k našemu novému bydlení
Reklama

Přílohy

Pohled na domek 2
Pohled na domek 1
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jakub a Denisa
Jakub a Denisa (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací