Než jsme kopli do země...

Autor: Jirka a Martina (6 příspěvků)
4. 11. 2013
0 komentářů
Než jsme kopli do země...
Příspěvek stavebníka
Impulsem pro výstavbu RD byla velmi výhodná nabídka obecního pozemku a skutečnost, že naše děti (3 a 5 let) prostě potřebují venkovní vyžití. Pozemek jsme po dobu výstavby dostali od obce do nájmu s tím, že po výstavbě RD dojde k odprodeji pozemku do našeho vlastnictví.

Nejdříve jsme skočili na internet a začali pátrat po nějaké inspiraci, prostě domku, který nám padne do oka. Takový jsme našli na stránkách jedné projekční firmy pod názvem ZETA.

Výběr jsme měli docela omezen. Bylo to dáno tím, že pozemek je obecní a je v ochranném pásmu. Regulativ byla spousta jako: smí být jen sedlová střecha s určitým sklonem, barva krytiny smí být jen červená, fasáda smí být jen jednobarevná bez nějakého obložení.

Projektantku jsme si vybrali na doporučení. Po několika schůzkách jsme se dobrali k projektu, který byl dle našich představ. Po vyřízení veřejnoprávní smlouvy jsme měli projekt v ruce a mohli jsme začít...

Reklama

V průběhu schvalování na stavebním úřadě jsem si zajistil dočasnou přípojku od E.ONu. Vše jsem si objednával a nakupoval sám, včetně rozvaděče pro elektroměr a rozvaděče stavebního.

Po vydání povolení jsem objednal nejlacinějšího bagristu v kraji, který mi zajistil i geodeta a vyměření pozemku a stavby. Časem se ukázalo, že laciný je dvakrát placený, ale to až v dalším článku..

Náklady

Název položkyCena
E.ON - Stavební přípojka + rozvaděč
10 200 Kč
Projekt RD - poplatky ke stavebímu povolení
7 000 Kč
Projekt RD inženýrská činnost
12 000 Kč
Projekt RD 10x12M + podkroví
35 100 Kč
Celkem64 300 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jirka a Martina (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama