Projekt, povolení a příprava stavby

Autor: Přemek a Simča (3 příspěvky)
6. 9. 2013
0 komentářů
Projekt, povolení a příprava stavby
Příspěvek stavebníka
Dívali jsme se po internetu za kolik se pohybují projekty, vybrali jsme si ty, co nás alespoň trochu oslovili a začali jsme je srovnávat co do funkčnosti a praktičnosti nabízí. U jednoho chyběla šatna, u druhýho zase bylo moc zbytečných chodeb atd .... pořídili jsme si pár časopisů, znovu hledali na internetu, přečetli pár článků a navštívili pár známých, co již domeček mají.

Před rozhodnutím pro nový dům jsme zvažovali koupit starý a průběžně ho předělat, ale po prohlídce pár domů jsme to zavrhli, protože to nikdy nejde předělat dle svýho a vyjde to moc draho. Definitivně jsme se rohodli po další návštěvě našeho známého, že si taky nakreslíme dům dle našich představ a zadáme to projektantovi na zpracování. První poptávky pro zhotovení projektu nebyly zas tak zajímavé co se týče ceny, vyplatilo se poptat po známých a vybrat si dle referencí, nám se to nakonec povedlo a dohodli jsme se na ceně cca o 2/3 levněji než byly první návrhy na vypracování.

Projekt je na světě a hurá na stavební povolení, je fakt, že jsme povolení začali zařizovat dříve než byl projekt a celkem to šlo. Myslel jsem, že budu běhat po úřadech a fyzicky jsem skoro nikam nemusel. Co šlo jsem si našel na internetu a vyřídil po emailu anebo přes stránky poskytovatelů, byl jsem překvapenej jak pěkně fungujou. Potřebné úřady jsem taky obeslal emailem a skoro všichni se ozvali zpět a sami řekli co a jak se má udělat.

Povolení bude co nevidět, pořídili jsme si první várku nářadí, takže máme čas se spřátelit s lopatou, kolečkem, hráběma ...... atd, myslim, že to teď budou naši nový nej nej kamarádi a Dádovi přestaneme pouštět Bořka stavitele .... :)

Reklama

Teď čekáme na vystavení povolení a plánujeme výstavbu základové desky, už zítra se to jde vyměřit, stavba tedy začne na moje 34 narozeniny, co víc si přát k narozeninám než helmu a rukavice ... :)

Náklady

Název položkyCena
Sloupek elektrika
8 500 Kč
Srovnání pozemku
2 200 Kč
Zaměření pozemku
1 300 Kč
Radonový průzkum
2 500 Kč
Energetický štítek
2 400 Kč
Projekt
34 000 Kč
Celkem50 900 Kč

Galerie

Projekt, povolení a příprava stavbyProjekt, povolení a příprava stavbyProjekt, povolení a příprava stavby
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Přemek a Simča
Přemek a Simča (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama