Rozhodnutí stavět a koupě pozemku

Autor: Mirek a Míša (1 příspěvek)
22. 8. 2013
0 komentářů
Rozhodnutí stavět a koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
Touhu Míši a Hepíka, našeho čtyřnohého miláčka, po vlastním domečku se zahrádkou jsem sice sdílel, ale realizaci jsem nepředpokládal dříve jak za 5-10let.

Jednoho dnes si takhle pročítám zprávy na internetu a ejhle... Vyskakovací reklama s pozemkem. Ze zvědavosti jsem ji otevřel a nestačil se divit.

Nabízený pozemek o velikosti lehce přes 800m2, který splňoval všechna má, pro něhoho možná přehnaná, kritéria? Ani malý, ani zbytečně velký, vzrostlé stromy na pozemku, velice dobrá dopravní dostupnost (bus dokonce staví přímo na hranici pozemku), obchod cca 50m od pozemku, do Prahy autem 9-10min, busem 15min...

V tu chvíli už jsme v tom lítali. Následovala prohlídka. Pro pozemek jsme se velmi rychle nadchli, takže už zbývalo doladit detaily. V tomto případě velmi podstatné, protože hranici pozemku lemuje potok, tudíž jde o záplavovou zónu č.4. To, že pozemek nebyl v minulosti nikdy zaplaven, že koryto potoka je 2m hluboké a regulované je sice fajn, ale i tak jsem měl poměrně dost pochybností ohledně možné výstavby. Následovalo tedy kolečko po úřadech, abych si ověřil že stavba je možná (starosta, obecní úřad, stavební úřad, vodoprávní úřad, povodí Vltavy, dopravní inspektorát, pojišťovna). Získané informace naše obavy roptýlily.

Reklama

V tuto chvíli už se z mé původní "skepse" ohledně koupě pozemku a stavby domečku stala realita. Výrazně se projevila i obava, že už bychom pozemek takovýchto parametrů v budoucnu nemuseli vůbec sehnat, takže následoval podpis rezervace a nyní dolaďujeme kupní smlouvu.

Náklady

Název položkyCena
Pozemek
1 915 000 Kč
Celkem1 915 000 Kč

Galerie

Rozhodnutí stavět a koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mirek a Míša (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama