Rozhodnutí stavět, projekt

Autor: Kuba a Bára (11 příspěvků)
29. 8. 2014
0 komentářů
Rozhodnutí stavět, projekt
Příspěvek stavebníka
I my jsme se do toho pustili... Rozhodnutí stavět RD přišlo nevině a úplně spontálně. Musím tedy přiznat, že parcelu jsme dostali od mých rodičů, kterým jsme neskutečně vděční, že nám pomohli odstartovat.

Vyrůstala jsem celý život v RD a nedovedla bych si představit, že bych v létě nemohla být na zahradě. Můj přítel měl svůj byt v Podbořanech a byl celkem spokojený. Tedy až do té doby než okusil krásu a volnost RD. Poté už jsme v bytě 2+1 nemohli být ani celý víkend. Proto jsme se nastěhovali k mým úžasným rodičům, kteří nám poskytli azil. Byt je v pronájmu a alespoň si platí hypotéku, kterou na něj máme.

1. otázka byla jak by měl náš domeček snů vypadat.... Bungalov jasná volba. Nebudeme chodit do schodů, vše by jsme měli pohromadě, okapy můžeme natírat pouze ze židle no krásná představa. Realita byla ale jiná. Vzhledem k obdélníkovému tvaru naší parcely, která je pouze 15m široká a 70m dlouhá, nám bungalov do 150m2 zastavěné plochy, do které jsme se chtěli vejít, vyšel neskutečně nepraktický a místnosti by byly malé.

Proto jsme se rozhodli pro zlatou střední cestu. Bungalov se zvýšeným podkrovím. V přízemní části máme aktivní zónu + garáž. V podkrovní části se nachází zóna klidu. 2x dětský pokoj, ložnice a moje vysněná šatna. Samozřejmě koupelna a WC.

Reklama

Na projektu jsme začali pracovat v září 2012. Projekt jsme několikrát předělávali, měnili, dodělávali, upravovali až v dubnu 2013 byla konečná verze návrhu domu. Poté začalo vyřizování.

Radon projekt 2500 kč - bohužel na našem pozemku vyšly docela vysoké hodnoty. Z toho vyplývá kvalitnější izolace základové desky a také jsme přišli o podlahové topení. Následoval projekt ustředního vytápění 9200 kč. Rozhodli jsme se pro tepelné čerpadlo (vzduch + vzhuch) Elektrika projekt 4200 kč Požár 1800 kč Energetický průkaz 5000 kč Samotná stavařina 21000 kč Vyřizování na úřadech, které nám nabídla paní projektantka 1600kč

Momentálně nevím, zda jsem na něco nezapomněla a nečekají nás ještě nějaké náklady.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Úřady vyřízení
1 600 Kč
Projekt stavební část
21 000 Kč
Energetický průkar
5 000 Kč
Požáry
1 800 Kč
Projekt elektika
4 200 Kč
Projekt ústřední vytápění
9 200 Kč
Projekt Radon
2 500 Kč
Celkem45 300 Kč

Přílohy

Finální podoba domečku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Bára
Kuba a Bára (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama