Rozhodnutí stavět, výběr pozemku a projekt

Autor: Tomáš a Terka (1 příspěvek)
20. 6. 2013
6 komentářů
Rozhodnutí stavět, výběr pozemku a projekt
Příspěvek stavebníka
Zdravíme všechny stavebníky a konečně jsme se dostali k tomu, abychom i my přispěli svojí troškou do mlýna. Jako všichni zde začneme tím, proč jsme se vůbec do té šílenosti pustili :-)

Jak to tak již bývá i my jsme dospěli do doby, kdy jsme se rozhodovali, zda založit rodinu v králíkárně a nebo si splnit sen a mít svůj vlastní domeček. Původně jsme chtěli pořídit nějaký starší a postupně si ho zvelebit, ale po návštěvě několika barabizen jsme se rozhodli, že si raději postavíme nový podle našich představ.   I dali jsme se do hledání pozemku. Po pár dnech jsme měli vítěze. Našli jsme krásný rohový pozemek s překrásným výhledem na údolí a vzdálené kopečky. Je sice poněkud menší než jsme původně chtěli, ale ten výhled za to opravdu stojí ( a kdo by to také pořád sekal že?)   Pozemek byl vybrán a tak jsme vyrazili obíhat banky. TFUJ. Mezi tím vším pobíháním a zařizovaním jsme si začali dělat návrhy, jak by náš budoucí domeček mohl vypadat. Dlouhé hodiny jsem si hrál s 3D vizualizací a snažil se vše dokonale uspořádat. Povedlo se a byl jsem na nás velice hrdý, jak se nám to povedlo krásně vymyslet. Ale ejhle. Jak to tak již bývá, není vše jak si to člověk naplánuje.   Jen 10 dní před vánoci se nám ozvali z banky, že potřebují odhad pozemku a budoucí stavby. Sehnal jsme tedy odhadkyni a ta nám oznámila, že odhad může udělat pouze s hotovým projektem. Vzhledem k tomu, že banka potřebovala odhad do konce roku, aby nám schválili hypo a dodrželi nabídnutou úrokovou sazbu, se nám celý sen o vlatním domečku během odpoledne rázem rozplynul.   Sehnat projektanta, který by během 10ti dnů a to ještě před vánoci zrealizoval náš návrh prostě nebylo možné. Celá naše dosavadní práce přišla v niveč a my sedli k počítači a začali vybírat projekt typový. Nakonec se nám povedlo najít alespoň podobný. Hned druhý den jsem projekt objednal a byl jsem velice překvapen rychlostí zpracování a dodání, do pěti dnů jsme měli projekt doma na stole. I když to není náš domeček, tak už se moc těšíme.   Udělal se odhad, banka vše schválila a my jsme začali zařizovat koupi pozemku. Byl to trošku běh na dlouhou trať, ale nakonec vše dobře dopadlo.   A v tuto chvíli nám začala nejhorší zábava. Vyřídit povolení........   Týdny zatím plynou, ale obíhání úřadů nám stále nekončí.   Během této doby jsme alespoň stihli udělat skrývku a vybudovat provizorní oplocení.

 

Náklady

Název položkyCena
ostatní náklady viz katastr atd cca
12 000 Kč
plot a skryvka
15 000 Kč
odhad
9 000 Kč
právník a právní úschova
5 000 Kč
měření radonu a geo průzkum
3 400 Kč
projekt a jeho dodělávky a předělávky
44 000 Kč
záloha na pozemek
25 000 Kč
Celkem113 400 Kč
Reklama

Galerie

Rozhodnutí stavět, výběr pozemku a projektRozhodnutí stavět, výběr pozemku a projektRozhodnutí stavět, výběr pozemku a projektRozhodnutí stavět, výběr pozemku a projekt
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Terka
Tomáš a Terka (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací