Výběr a koupě pozemku

Autor: Václav a Gabriela (7 příspěvků)
Kategorie: Příprava
15. 4. 2014
2 komentáře
Výběr a koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
S přítelem jsme se rozhodli stavět na začátku tohoto roku. Oba jsme zvyklí na rodinný dům. Já pocházím z Olomouce a přítel z jedné vesničky u Olomouce. Proto pro nás nebylo těžké vybrat si místo pro stavbu RD. V Olomouci jsou pozemky kolem 2000 Kč/m2, což je pro nás zbytečně drahé a navíc přítel by ani do města nechtěl.

Vybrali jsme obec, odkud přítel pochází. Je to obec asi 8 km od Olomouce. Přítel má k tomuto místu vztah a i vybavenost obce je dobrá. Je tam škola i školka, dva obchody, dvě hospody,pošta, květinářství, uzenářství, lékaři, fotbalové hřiště,aj. V neposlední řadě tam máme spostu přátel a známých.

Velký problém byl sehnat zasíťovanou parcelu na prodej. V nabídce byla pouze jedna a i tu nakonec majitel z nabídky stáhnul. Nezbývalo nám nic jiného, než začít jednat sami.

V katastru nemovitostí jsme si vyhledali dvě parcely, které se nám líbili a zkontaktovali jsme jejich majitele, jestli by neměli zájem o prodej těchto parcel. U té první majitel požadoval nereálnou částku, ale u té druhé jsme se napodruhé na ceně domluvili. Velikost parcely je 931 m2, což jsme nějak tak chtěli.

Reklama

Galerie

Výběr a koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Václav a Gabriela
Václav a Gabriela (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací