Rozhodnutí stavět a koupě pozemku

Autor: Kačka a Ráďa (2 příspěvky)
13. 3. 2013
0 komentářů
Rozhodnutí stavět a koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
Zdravíme všechny stavebníky! Naše rozhodnutí stavět vlastně vzniklo koupí nového bytu. V roce 2009 jsme si s manželem koupili byt v novostavbě.

Rozhodli jsme se tak asi proto, že je to vlastně strašně jednoduché pořízení bydlení, já jsem celý život bydlela v paneláku ve městě a na "vesnici" se mi nechtělo:-). Jenomže novostavba není starý panelák :-)

Po několika měsících bydlení se sousedy, a sdílení s nimi všechny potřeby člověka, jsem zajala přemýšlet o tom, že přece jenom bych tu "vesnici" asi uvítala. Hlavně si člověk uvědomí, že sice má svůj byt, ale v podstatě nic nevlastní a musí skoro všechno řešit s ostatními spoluuživateli baráku. Což je přinejmenším svazující.

Asi po roce přemýšlení, co s tím, jsem v supermarketu potkala kolegyni z práce. Pravě si koupili pozemek v Lázních Bohdaneč a chystali se stavět. Bylo tam ještě pár pozemků neprodaných a poradili mi, ať to neřeším přes realitku, ale dostala jsem číslo na majitele kvůli případné slevě z ceny.

Reklama

Věděli jsme, že se tam zasíťované pozemky prodávají za 1.750Kč/m2. Což byla strašná částka. Ale je to kousek od Pardubic a jezdí tam co 20min.MHD, takže pro mě jediná možná varianta:-) Nikdy jsme si nemysleli, že si koupíme pozemek za takovou cenu, ale člověk miní a okolnosti mění.

Takže naše výsledná cena po domluvě a rychlé platbě byla 1.500kč/m2 a velikost pozemku je 500m2. No, nic moc, ale více jsme si nemohli dovolit a dál od města jsme nechtěli. Takže to bereme jako byt na svém kousíčku země místo bytu s plno sousedy.

Takže následoval prodej bytu, což proběhlo celkem rychle (měli jsme opravdu štěstí, protože to bylo na začátku roku 2011, takže před "krizí") a vrácení úvěru. V březnu 2011 jsme zaplatili pozemek (část z prodeje bytu a část z vlastních zdrojů).

Reklama

Příjezdová cesta nebyla ještě hotová (ve smlouvě jsme měli termín dokončení konec roku 2011 a budoucí sousedi nás ujistili, že toho pána znají a že je to poctivý člověk). Takže nám to úplně nevadilo, protože mě čekal ještě rok na rodičovské dovolené. Mysleli jsme, že si necháme zatím udělat projekt a vyběháme všechno potřebně.

Na podzim roku 2012 už jsme s manželem byli celkem nervózní, protože cesta ještě pořád nikde. Majitel pozemku pořád posouval termín a nakonec už mi ani nebral telefony.

Ale překvapení přišlo před koncem roku :-) Cesta se začala rýsovat. Už jsme ani nedoufali!

Reklama

Takže je březen 2013 a cesta po zimě začala přibývat. Doufáme, že teď všechno bude postupovat rychle, abychom mohli začít tak max. v červenci. (ale to jen doufáme :-)) Všechna povolení úřadu, odhad atd. budou už skoro rok stará, tak jsme zvědaví, jak s tím na stavebním úřadě, a v bance uspějeme :-)

Náklady

Název položkyCena
pozemek
750 000 Kč
Celkem750 000 Kč

Galerie

Rozhodnutí stavět a koupě pozemkuRozhodnutí stavět a koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Ráďa
Kačka a Ráďa (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama