Studna (Vrt)

Autor: Monička a Jirka (2 příspěvky)
Kategorie: Vrt, studna
13. 3. 2013
5 komentářů
Studna (Vrt)
Příspěvek stavebníka
Dalším krokem byla vlastní studna nebo tedy vlastně vrt. Při dnešních cenách vody jme se rozhodli si pořídit vlastní zdroj vody. U pozemku stejně nebyla přípojka a nechat si přivést přípojku je docela velký ranec peněz.

Při výběru studnáře jsme dali na doporučení kamaráda, který si nechal taky vrtat vlastní studnu. Po domluvě studnář asi za týden dojel, prošel se po pozemku, zeptal se, kde bude stát dům, a v kterých místech by jsme studnu chtěli.

Nakonec se nejlepší místo pro vrt jevilo kousek od domu cca 2 m od rohu domu. Jeho zkušenosti jsou velké a byl schopný mi říct, že pramen je ve 31 metrech, používal na to jen měděné dráty ohnuté do tvaru L.

Začali vrtat cca v 10 hod, vše šlo jako po másle, cca ve 14 hod byl vrt hluboko 28 m a vody bylo dost, tak vrt vyčistili a dali si oběd, došli zpět a voda byla fuč, nebyla tam ani kapka prostě sucho :-)

Reklama

Zdálo se to divné, ale studnáře to nezaskočilo, řekli, že ještě tak cca 3-5 m a vše bude ok.

Tak vrtali dál a v hloubce 33 m vytrysklo, bylo to správné ložisko vody, které jsme hledali. Vyvrtal ještě jeden metr a začal čistit vrt. Při dosažení hlouby 33m voda vystříkla dobrých 10 metrů vysoko - byl to úžasný pohled a ten pocit, že máme vlastní zdroj vody, no prostě super.

Při čištění studny stříkala voda všude, a že jí tam bylo, a pořád dotékala, studnář ji cca půl hodiny čistil, ale vodu nemohl vyčerpat. Jeho slova byla, že je tam obrovský přítok, takže vody asi pro 4 rodinné domy najednou na každodenní používání a vody bude pořád dost.

Reklama

Nakonec vložili pažení, naložili vrtnou soustavu, já jim zaplatil, rozloučili jsme se a bylo na čase řešit povolení na vrt a projektovou dokumentaci k ní .

Já vím trošku převrácený postup :-)  ale vše je ok  

Náklady

Název položkyCena
Projekt na vrt
6 000 Kč
Vrt a pažení
29 000 Kč
Celkem35 000 Kč
Reklama

Galerie

Studna (Vrt)
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monička a Jirka
Monička a Jirka (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama