Návrh domu a vyměření pozemku

Autor: Zbyněk a Magdaléna (1 příspěvek)
24. 2. 2013
8 komentářů
Návrh domu a vyměření pozemku
Příspěvek stavebníka
Po dlouhých úvahách, zda stavět nebo pouze zrekonstruovat horní patro domu, kde bydlíme s přítelovými rodiči, jsme se nakonec rozhodli, že do toho půjdem. Postavíme si dům dle našich představ. 

Já jako stavař jsem se tedy chopila nelehkého úkolu, a to načrtnout dům, který by splňoval všechny naše požadavky. Začaly teda vznikat první návrhy, které se mi ale pořád nedařilo dotáhnout ke spokojenosti nás obou. Šla jsem tedy hledat inspiraci v typových domech.

Nakonec jsme ho našli, pěkný domek od GServisu, který zhruba odpovídal tomu, jak chceme, aby náš dům vypadal. Typový domek se stal ale pouze předlohou, upravili jsme ho už k obrazu svému. Teď už jsou naše půdorysy předány kamarádce, která nám bude dělat projekt. Jedna věc je tak vyřešena.

Nyní přišla na řadu další, a to ze stávajího tchánova pozemku udělat pozemky dva. Oba o výměře 800 m2, není to sice moc, ale nám to stačí bohatě. Přijel tedy kamarád geodet, zaměřil si stávající body a vyměřil nové hranice pozemku. Cena byla kamarádská, 3.000 Kč s tím, že nám pak přijede i zaměřit terén výškově, pro účely projektu, a potom vytýčit základy. To už ale předbíhám moc dopředu...

Reklama

Teď ještě připravujeme darovací smlouvu, kterou potom s nově vyměřeným pozemkem zaneseme na KN, kde nám do 30 dnů pozemek přepíší. Samozřejmě ne zadarmo, cena kolku je 1.000 Kč. Darovací smlouvu píšeme sami, necháme pouze notářsky ověřit podpisy. Na cenu jsme sami zvědavi... :-)

Na podzim bychom chtěli betonovat základy, tak snad se to podaří ;-)

Všem začínajím přejeme hodně úspěchů a budu se těšit, že se s Vámi v dalším článku budu moci podělit o nově nasbírané informace a zkušenosti :-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Vyměření hranic pozemku
3 000 Kč
Projekt
10 000 Kč
Celkem13 000 Kč

Galerie

Návrh domu a vyměření pozemkuNávrh domu a vyměření pozemkuNávrh domu a vyměření pozemkuNávrh domu a vyměření pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zbyněk a Magdaléna
Zbyněk a Magdaléna (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama