Letošní Aqua-therm bude hledat nezávislost na dodavatelích energií

Autor: Diamant Expo (8 příspěvků)
12. 11. 2012
0 komentářů
Letošní Aqua-therm bude hledat nezávislost na dodavatelích energií
Příspěvek stavebníka
Největší setkání odborníků v oblasti technického zařízení budov a současně jedinečná příležitost pro laickou veřejnost, jak získat od profesionálů z oboru informace o úsporách za teplo, plyn a vodu proběhne už po devatenácté na výstavišti PVA Expo Letňany. Veletrh Aqua-therm Praha otevře své brány v úterý 20. a potrvá do soboty 24. listopadu.

Doprovodný program veletrhu bude rozdělen do několika částí. Ta, která je určena koncovým zákazníkům, se ponese ve znamená nezávislosti. Odborný portál tzb-info.cz se bude snažit za pomoci předních odborníků najít odpověď na otázku, do jaké míry jsme skutečně  závislí na dodavatelích energií a jaké jsou naše možnosti toto změnit. To znamená, jak velké nezávislosti na  vodárenských společnostech, dodavatelích elektrické energie a tepla máme šanci dosáhnout.  Bude se také diskutovat, jak konstruovat  energeticky nezávislý dům a jak v něm řešit vytápění a větrání. Stavbě pasivního domu se pak bude věnovat blok organizovaný Centrem pasivního domu.

Asociace pro využití tepelných čerpadel se bude snažit uspokojit nejčastější dotazy týkající se tepelných čerpadel. Dojde na srovnání zemních a vzduchových tepelných čerpadel, ekonomiku jejich provozu, problematiku vrtů, doporučené dimenzování systémů tepelných čerpadel a jak při montáži tepelného čerpadla postupovat.

O výhodách vytápění peletami a dopadu nové legislativy bude informovat předseda Klastru Česká peleta v přednášce „Vytápění peletami, situace na trhu s kotli na biomasu a dřevěnými palivy v ČR a ve světě, dopady novely Zákona o ochraně ovzduší“.

Reklama

Program pro profesionály z oboru zajišťuje tradičně odborná Společnost pro techniku prostředí. Konference TZB 2012 bude mít dvě hlavní témata - „Provoz vytápění, klimatizace a dalších technických zařízení budov“ a  „Zkušenosti z provozu solárních zařízení“. Na veletrhu proběhne také 5. České energetické a ekologické fórum věnované strategii inovaci v  energetice, technologickým trendům v energetice, ale také třeba programu Zelená úsporám II.

Aqua-therm  letos nabídne řadu novinek také vystavovatelům. Poprvé se uskuteční v nových výstavních halách a vystavovatelé budou mít k dispozici tzv. BUSINESS CENTRUM pro individuální setkání s obchodními partnery, představení nových výrobků vybraným skupinám klientů nebo relaxační zónu pro odpočinek od ruchu veletrhu. Porota složená s odborníků z oboru technického zařízení budov pak ocení Zlatou medailí nejlepší exponáty veletrhu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Diamant Expo (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací