Díl 2. Informace o pozemku

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
6. 11. 2012
0 komentářů
Díl 2. Informace o pozemku
Příspěvek stavebníka
Vzhledem ke skutečnosti, že jsme se rozhodli stavět vzorový pasivní dům, bylo třeba brát v úvahu při volbě pozemku i jiná kritéria, než při stavbě běžného rodinného domu.

Kde postavit pasivní dům, aby ho pokud možno každý viděl,  tzn. byl snadno dostupný všem potencionálním zájemcům z celé ČR. Nabízely se dvě lokality v Praze a jedna lokalita v Brně, kde jsou nebo se připravují centra vzorových domů. Byli jsme tlačeni časem a vzorová centra vznikají pomalu, nebo byl problém se domluvit na společném řešení.  Variantou bylo koupit pozemek blízko dálnice D1 u Humpolce a postavit vzorový dům zde, ale najednou vše bylo jinak.

Centrála společnosti HELUZ má sídlo nedaleko Českých Budějovic a ve zdejším areálu výstaviště  jsme měli malý přízemní domek, který jsme využívali pro prezentaci na výstavách, které se zde pořádají. Bohužel tento domeček musel ustoupit plánované výstavě nového pavilonu T, ale byly nám nabídnuty čtyři lokality v areálu výstaviště pro výstavbu nového vzorového domu (viz. mapka areálu v příloze).

Při bližším průzkumu nabídnutých stavebních ploch bylo zjištěno, že lokalita č.1 je plošně malá a pro výstavbu našeho domku nedostačující. Umístění naší stavby do lokality č.2 bylo nemožné vzhledem k vysokým stromům, které by clonily jižní fasádu objektu. Lokalita č.3 byla nevhodná vzhledem k nekvalitnímu podloží a dostupnosti technických přípojek. Pro výstavbu pasivního domu byla proto vybrána lokalita č.4, která se nachází u vstupní brány č.3.  Jedná se o trojúhelníkový pozemek o výměře  cca 600 m2. Zde umístěný vzorový pasivní dům bude mít dostatečný prostor před východní, jižní a západní fasádou. Severní část pozemku sousedí s objektem bývalé restaurace Salaš.

Reklama

Lokalita pro stavbu cihlového pasivního domu  byla vybrána na podzim roku 2012 a mohla se začít připravovat projektová dokumentace.

Vzorový cihlový pasivní dům v Českých Budějovicích více na www.heluz.cz

Reklama

Přílohy

Mapa
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku
 HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

800 212 213

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama