Začátek stavby domu svépomocí

Autor: Adam a Jana (2 příspěvky)
23. 5. 2012
0 komentářů
Začátek stavby domu svépomocí
Příspěvek stavebníka
Jelikož jsme mladí, měli jsme před sebou prázdný stůl, zatím jsme nikde neplatili nájem a ani jiné pohledávky. A je jasné, že je lepší platit hypotéku či překlenovací úvěr samozřejmě to je taky o nervy, ale s vidinou vlastního bydlení než, měsíční nájemné.

Proto jsem se rozhodl postavit si vlastní dům. Jelikož už jsem o tom přemýšlel dříve, věděl jsem, že naše rodina má pozemek o výměře 580 m2 sice to není nic závratného, ale bohatě to stačí. Takže ten byl vyřešen a bez starostí. :)

Pak se jen rozhoupat a pustit se do toho. Samozřejmě máme to jednoduší v tom, že se živím, jako stavbyvedoucí a můj děda pracoval celý život na stavbě jako zedník. 

V první etapě se pozemek vykácel, byly na něm zasazeny ovocné stromy. Předtím fungoval, jako zahrada. Pak následovalo osekání, spálení a vytrhání pařezů. A demontáži kurníku a boudy. Byla parcela připravena na jaro. Tohle proběhlo už v září 2010.

Reklama

Poté přišla zima. Zimu a jaro jsme věnovali úřadům. A já se přesunul k projektu, který už jsem měl rozpracovaný. Nějaký měsíc mi to trvalo, než jsem to dotáhl do konce. Byla to sranda napasovat baráček na trojúhelníkový pozemek. Sice mi to trvalo déle, ale ušetřil jsem minimálně 50 000-70 000 Kč za projekt. A hlavně jsem si to udělal, jak si představuji a nemusel tlumočit moje nápady a plány projekční kanceláři. A také jsem si oprášil projekční znalosti ze školy :).

Poté přišel na řadu bankovní sektor, ten stojí mnoho času a úsilí, jak určitě všichni víte. Po oběhání úřadů a vyřízení potřebných věcí bylo 15. Července 2011 stavební povolení na světě. :) 

Galerie

Začátek stavby domu svépomocíZačátek stavby domu svépomocíZačátek stavby domu svépomocí
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Adam a Jana
Adam a Jana (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama