Bydleme a žijme komfortně v energeticky úsporném domě

Autor: Isover (10 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
19. 12. 2011
0 komentářů
Bydleme a žijme komfortně v energeticky úsporném domě
Příspěvek stavebníka
Plánujete bydlení pro sebe a svou rodinu? Vadí Vám vysoké účty za energie a zvažujete pořízení vlastního energeticky úsporného domu? Chtěli byste dům od renomovaného architekta, ale nechcete investovat do finančně i časově náročného individuálního projektu? Pak zvolte některý z projektů z unikátního katalogu Energeticky úsporných domů 2012, který v těchto dnech vydaly společnost Isover a sdružení Centrum pasivního domu.

Katalog Energeticky úsporných domů 2012 ukazuje trendy soudobé výstavby založené na principech komfortního bydlení s důrazem na energetickou úspornost, akustickou pohodu a kvalitu vnitřního prostředí zejména z pohledu dostatku denního světla, trvalého přísunu čerstvého vzduchu a příjemných vnitřních povrchových teplot.

Líbí se Vám možnost vybrat si dům z již navržených nebo realizovaných domů, které můžete případně i vidět? Mezi zásadní novinky letošního vydání katalogu Energeticky úsporných domů totiž patří možnost zakoupení projektů prezentovaných domů za uvedenou cenu, dále nabídka pasivních a nízkoenergetických domů na klíč a rozšíření katalogu projektů na česko – slovenský region s možností porovnání a posouzení jednotlivých architektonických řešení.

V katalogu je prezentováno celkem 65 projektů energeticky úsporných domů od zhruba 40 českých a slovenských architektů či architektonických kanceláří, jež jsou nově nabízeny jako opakovatelné projekty, které si může zájemce zakoupit ve fázi pro stavební povolení či mohou sloužit jako ukázka rukopisu jednotlivých architektů pro oslovení a vytvoření zcela individuálního projektu. Tyto projekty doplňuje dále nabídka 15 energeticky úsporných domů na klíč.

Katalog Energeticky úsporných domů obsahuje:

- vysvětlení základních principů energeticky úsporných domů, - domy na klíč a projekty do 30 kWh/(m2a) podle PHPP, - projekty od předních architektů Česka a Slovenska, - technické listy výrobků pro energeticky úsporné domy, - a hlavně prezentuje variabilitu architektury energeticky úsporného stavění z hlediska velikosti, vzhledu či konstrukčního i materiálového řešení.

Reklama

Díky spolupráci se sdružením Centrum pasivního domu došlo k jednotnému hodnocení domů v programu PHPP, a tedy k prezentaci skutečně prověřených a kvalitních pasivních a nízkoenergetických domů do 30 kWh/(m2a) roční potřeby energie na vytápění pro klimatické podmínky České republiky.

Pokud se v současné době rozhodujete, v jakém domě chcete v následujících letech bydlet a žít, vychovávat vaše děti, relaxovat, trávit čas s rodinou a přáteli, doporučujeme Vám nejen pro inspiraci nahlédnout do katalogu Energeticky úsporných domů 2012.

Katalog lze objednat na www.isover.cz či http://www.pasivnidomy.cz/zavazna-objednavka.html

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Isover (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací