Inženýrské sítě, koupě buňky.

Autor: Roman a Markéta (9 příspěvků)
15. 11. 2011
1 komentář
Inženýrské sítě, koupě buňky.
Příspěvek stavebníka
Na pozemku nás čekalo vybudování vjezdu.Tuto činnost si vzal na starost můj přitel, který si zapůjčil obecní traktor s čelním nakladačem a cca za 1 hod. nebylo po břížku ani vidu ani sluchu. A na parcelu nám vznikl ,krásný vjezd vysypaný pološtěrkem.

Náš další krok vedl k výhodné koupi stavební buňky, která byla dovežena na pozemek traktorem a složena zapůjčenou terénní Destou z JZD. Ukazáli jsme se jako dobrý vetešáci a za měsíc jsme se uvnitř buňky nemohli ani pohnout...:o)

Jelikož jsme koupili pozemek nezasíťovaný, nezbývalo nic jiného než začít se zasíťováním. Nacházeli jsme se v "mrtvém období", kdy se nám vyřizovalo stavební povolení a tak jsme se rozhodli udělat si vše sami.

Neváhali jsme a s nadšením nám vlastním jsme vzali krumpáče, lopaty a pustili se do práce. U souseda, cca 40 m od našeho pozemku jsme (napotřetí) konečně natrefili na konec vodovodního řádu,kde jsme vykopali jámu,aby vodák v klidu mohl udělat napojení. Od této jámy jsme natáhli provázky na udržení roviny a kopali dále do nezámrzné hloubky 1,10 metru, doku jsme nenarazili na obecní cestu.

Reklama

Zde jsme opět museli vykopat startovací čtverec o rozměrech 120 x 120 m. Na pomoc jsme si zavolali pána, který dělá protlaky.Zde nás poprvé udivilo, jaký rozdíl je v cenách a pouze jsme se utvrdili v tom, že se vyplatí obvolati více firem.

První nabídka na 6 m protlaku byla 4500,- my jsme ho ovšem sehnali za 1800,-. Po úspěšném protlaku pod obecní cestou se dále pokračovalo v našem oblíbeném kopání až jsme konečně dorazili na určené místo. Zde jsme pro velký úspěch vyhloubili vodovodní šachtu, ve které se ztloukl šalunk a vybetonovali ji.Teď už nic nebránilo vodákovy v připojení.

Hurááá první přípojka je za námi!!

Reklama

O přípojku elektřiny se za připojovací poplatek 12.500,- (+ rezervace 25A jističe) postaral sám ČEZ .Samo nás udivilo, jakou rychlostí se začal o naši stavbu zajímat. Cca do půl roku jsme měli na pozemku plastový sloupek. Zde nás poprvé ČEZ zklamal, když nám nedovolil napojit náš zakoupený přenosný rozvaděč do zmiňovaného sloupku. Odvolávali se tím, že elektroměr musí být umístěn podle slmlouvy na hranici pozemku v plastovém pilíři (doporučujeme dát si pozor, co podepisujete).

ČEZ se řídil podle smlouvy a ne podle selského rozumu, tudíž nám nezbývalo nic jiného než zakoupit druhý plastový pilířek, který jsme pořídili za 6.500,- + 1.200,- revize + 800,- připojení, kdežto Čez nám nabízel vybudování za 20.000,- (tudíž úspora 11.500,-).

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Roman a Markéta
Roman a Markéta (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama