Projekt domu

Autor: Pája a Kačka (20 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
16. 10. 2011
0 komentářů
Projekt domu
Příspěvek stavebníka
Leden - únor 2011. Po koupi pozemku jsme začali uvažovat o dřevostavbě. Lákala nás její rychlá výstavba a energetická náročnost. Cenově to ovšem bylo náročnější. Nechali jsem si vypracovat 2 cenové nabídky na dřevostavbu typu Bungalov o zastavěné ploše do 100 m2 a cena domu „na klíč“ se pohybovala kolem 2.000 000,- bez vnitřních dveří a kuchyně.

Rozhodli jsme se proto jít do zděného domu kde ušetříme, pokud si ho budeme stavět svépomocí. Jak je známo polovinu ceny u firem „na klíč“ dělají mzdy.

V prosinci 2010 jsme se začali poohlížet po vhodném půdorysu domu. Oba jsme byli pro, aby domek byl přízemní, už kvůli tomu, že mám sestru na vozíku a chtěla jsem, aby dům byl bezbariérový. Druhou pravdou je, že na stáří nám zdraví taky nemusí sloužit a přízemní dům je v tomto ohledu výhodou.

Procházeli jsme stovky půdorysů, až jsme se rozhodli pro ten náš. Známá nám doporučila projektanta, který shodou okolností má kontakty na MÚ Odbor výstavby a územního plánování, což nám hodně pomohlo. Půdorys jsme několikrát měnili, vylepšovali až vznikl finální. Tip: Při tvorbě půdorysu je důležité projít si nějaký dům a měřit si každou místnost a poměřovat to s Vaším půdorysem. Vše si lépe představíte, než když to vidíte pouze na papíře. Náklady: Projekt domu (bez profesí – elektroinstalace, rozvody vody, plynu)..............................15.000,-  

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Projekt domu
15 000 Kč
Celkem15 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pája a Kačka
Pája a Kačka (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací