Rozhodnutí stavět

Autor: Michal, Lucka a Nela (2 příspěvky)
26. 8. 2011
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka
Již půl roku řešíme otázku bydlení – co dále? S rozšířením rodiny by nám dosavadním bytečku 1+nic asi moc místa už nezbylo. Po dlouhých nočních diskuzích pro a proti byt či menší rodinný dům, jsme se konečně rozhodli. Zvolili jsme si dům, navíc je to náš sen. Stěhování do dalšího, sice většího bytu, další rekonstrukce, investice, hluku z bytového jádra a nepřátelských sousedů nás docela odradilo.

Další fakt byl i ten, že manželka pochází s klidného místa rodinných domů, já sice pocházím z „králikárny“, ale nikdy se mi to tak nezamlouvalo jako rodinný dům. Po několikaletých zkušenostech v bytě se nám i lépe rozhodovalo. Prohlídli jsme spousty katalogů a internetových prezentací katalogových domů. Nic se nám však, tak nelíbilo tak, že by jsme si řekli „to je ono!“. Podařilo se nám vybrat pár domečků, kde jsme si navrhli změny a z těch jsme vybírali. Vítězem je bungalov 4+1 (4+kk) dřevostavba. Máme velmi rádi dřevo a jeho výstavba snad nebude dlouhá (suchá výstavba). Z hlediska financí, právě čekáme na jednu docela důležitou událost a poté to rozjedeme. Stavba domu bude svépomocí pro ušetření nákladů a také kvůli kvalitě (co budeme moci), jelikož kvalita práce firem a řemeslníků se nám vůbec nezamlouvá (ne jen od kamarádů, známých a rodiny co máme informace není práce dobře odvedena a někdy není odvedena vůbec – také zase netvrdíme, že práci všichni odbývají).

To co nesvedeme udělají za dohledu řemeslníci nebo firmy (ten malý zbytek dobře pracujících). V rodině máme velmi šikovného tesaře, tak snad nám to půjde od ruky. Nějaké malé zkušenostmi s dřevostavbami máme. Pomalu se rozhlížíme po stavebním pozemku, který by nám vyhovoval a vyhovoval by i konstrukci domu. Také hledáme projekční ateliér, kde necháme vyhotovit projekty na náš domek.

S bankou ohledně hypotéky jsem se informoval dopředu ať nás pak nic nezaskočí

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Michal, Lucka a Nela (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací