Stavební bouda

Autor: Tomáš a Týna (3 příspěvky)
30. 6. 2011
1 komentář
Stavební bouda
Příspěvek stavebníka
Vše co jsme během zimy potřebovali zařídit jsme zařídili a na řadu přišla stavební buňka.

I když je parcela vzdálena od našeho současného bydliště pouze 2km, přišlo mi vcelku nutné vybudovat si nějaké zázemí přímo na místě, nemluvě o každodenním převážení nářadí a podobných hrůz.

Nejprve jsem pokukoval po inzerátech od stavebních buněk, až po nástavby od Avie, ale jednoduše řečeno, buď byli velmi drahé, nebo před spadnutím.

Začátkem zimy jsem zjistil, že jeden známý má na zahradě prázdné vojenské bedny a byl by ochoten je prodat. V tuto chvíli bylo rozhodnuto, naše bouda bude z vojenských beden. Jelikož už bylo nasněženo, domluvili jsme se na odvoz začátkem jara.

Reklama

Protože leden nabídl několik neuvěřitelných, skoro jarních dnů, samou nedočkavostí jsme se rozhodli, že bedny převezeme na pozemek. Vozili jsme je dvěma auty s vozejkem z vedlejší vesnice vzdálené cca 5km. Můžu říct, že vše šlo vcelku hladce, až na konečný přejezd přes pozemek, který po oblevě připomínal jednu obrovskou, bahenní lázeň, která se skoro nedala přejít, natož přejet autem s padesáti bednami za sebou. Bylo to dobrodružství, které nakonec dobře dopadlo a beden se odvezlo na dvě stovky. Cena jedné 7,50kč, takže obvod jsme pořídili za 1500kč což je super. Bohužel zase nachumelilo tak sem měl čas sehnat dřevo na střechu.

Na konec jsem trámy a prkna na střechu sehnal z nedaleké pily za 3000kč a už jen čekal jak povolí zem, aby se dal porovnat terén pod boudu. Začátkem dubna bylo opět krásné počasí a nic nebránilo začít stavět. UNC nám porovnalo terén a začalo se stavět. Bedny jsou velké a hezky to s nimi rostlo. Během pěti dnů bylo hotovo. Střecha se pobila lepenkou, dveře jsme použili ze starých vchodových dveří z naší bytovky, spáry zapěnovaly a na podlahu nechali přivést štěrk 16-32. Přidělalo se pár zářivek z metra, které sem jednoduše předělal na 230V, zásuvky 230V a 400V jak budeme přibližně potřebovat a bouda se mohla začít využívat. Postupem času jsme ji vybavili ledničkou, mikrovlnkou a sezením pro 10 lidí , takže nám tu nic nechybí.

Celkové náklady na naší stavební boudu byly 8500kč, což při venkovních rozměrech 6,6x4,8m je dle mého názoru velmi slušné a nutnou podotknout, že zbyla ještě spousta prken a 6t štěrku, které jsou v ceně započítány. V případě že budeme někdy v budoucnu boudu bourat, jediné řešení bude zřejmě polít benzínem a zapálit. Tolik řebíku co ji drží po hromadě bych vytahovat opravdu nechtěl…

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Týna
Tomáš a Týna (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama