Proč jsme se rozhodli stavět a koupě pozemku

Autor: Tomáš a Týna (3 příspěvky)
25. 4. 2011
2 komentáře
Proč jsme se rozhodli stavět a koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
S rozhodnutím stavět jsme přišli už před třemi lety, ale situace byla stále nejistá a na obzoru byla stále myšlenka koupit byt někde ve větším městě. V loni jsme se definitivně rozhodli postavit domek v okolí našeho současného bydliště. Rozhodnutí mě i přítelkyni přišlo správné, ale postavilo nás před problém sehnat pozemek.

V současné době bydlíme v obci Svratka, která se z nepochopitelných důvodů pyšní  statusem ¨město¨ , proto už dále raději jen obec. Svratka je obec na Vysočině s krásným okolím, ovšem bez stavebních parcel.

To samozřejmě neznamená, že by nebylo kde, ale zájmy obce byly trochu jiné a následky katastrofální. (Raději bez dalších komentářů)   Konečné rozhodnutí bylo koupit pozemek ve vedlejší obci Svratouch, kde byla plánována nová zástavba. Bohužel to byla prozatím vize na další 2-3 roky a my jsme se museli smířit s tím, že jen tak si do země nekopneme, ale že i tak počkáme.

Shoda bláznivých náhod v loňském přelomu léta a podzimu nám nečekaně nabídla poslední volnou parcelu ve Svratouchu na skvělém místě a rozloze 1374m2. Proto jsme neváhali a po dvou měsících nejistot zastupitelstvo obce rozhodlo, že parcela bude naše.

Reklama

Cena pozemku byla velmi přijatelná a pro všechny stejná: 20kč za metr zasíťovaného pozemku. Možná se divíte nízké ceně, ale jednoduše tady už pochopili co je zájem obce, kdežto v okolních obcí pořád tápou a nic nechápou…(nerad bych si Svratku dobíral, ale nějak se s tím nemůžu smířit).

Parcela je naše, i když zatím vypadá jako mála skládka. Tak teď vzhůru na plánky,ale to až v další kapitole.

Galerie

Proč jsme se rozhodli stavět a koupě pozemkuProč jsme se rozhodli stavět a koupě pozemkuProč jsme se rozhodli stavět a koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Týna
Tomáš a Týna (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací