Rozhodnutí pro rodinný domek

Autor: Michal a Jana (13 příspěvků)
22. 3. 2011
1 komentář
Rozhodnutí pro rodinný domek
Příspěvek stavebníka
Jako mnoho mladých rodin jsme i my s přítelkyní (snoubenkou) :-) promýšleli co dále s bydlením. V současné době žijeme v družstevním bytě v panelovém domě o dispozici 2kk.

Byt to není nejmenší, ale také ne zrovna největší  . K tomu se nám před časem narodila naše chtěná a milovaná dcerka Terezka a tak naše potřeby začínají býti co se do prostoru týká větší. Zvažovali jsme tedy jak naši bytovou situaci řešit. Jelikož nejsme jedni z těch, co vydělávají desítky tisíc měsíčně, bylo jasné, že tak či tak si na nové bydlení budeme muset vzít hypotéku.

Oba jsme se shodli na tom, že bychom raději do svého domečku než-li opět do paneláku. Začali jsme tedy nejdříve hledat nějaký starší domek s tím, že si jej zrekonstruujeme. Toto jsme však poměrně brzy zamítli, neboť finanční náročnost takového nápadu by byla srovnatelná či možná větší než si postavit nový. To byl první krok k rozhodnutí pustit se do výstavby domečku.

Zbývalo však ještě to jedno malé, podstatné... pozemek. Jelikož nemáme to štěstí, že bychom nějaký třeba zdědili, či že by rodiče či babičky disponovali velkou zahradou, museli jsme se začít ohlížet po nějakém pěkném, co bude za přijatelný peníz na prodej.

Reklama

Hledání to bylo vcelku dlouhé, ceny vysoké, místy až nemyslitelně (nechápu kdo dá milion za pozemek o tisíci metrech?). Nicméně i na nás se tak trochu usmálo štěstí a našli jsme si pozemek v klidné vesničce, na jejím okraji a ihned nám padl do oka.

Je sice menších tvarů, má "jen" 750 m, ale myslím si, že nám to bude stačit. Musí :-) . Začalo tedy kolečko s realitkou, majitelem, bankou a podobně.. ( jen poznámka, s bankou to trvalo - trvá nejdéle a skoro máme strach, že to dělaj schválně a my k vůli tomu budem platit penále realitce :-( .

Tak uvidíme jak se to pohne dál…

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Michal a Jana
Michal a Jana (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama